Κρεμάλες έξω από το υπουργείο Υγείας από εργαζόμενους στο «Δρομοκαΐτειο»

Κρεμάλες έξω από το υπουργείο Υγείας από εργαζόμενους στο «Δρομοκαΐτειο»

Κρατούσαν πανό με μηνύματα κατά του Πολάκη, όπως «χώνουμε το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από τη γη»

Κρεμάλες έξω από το υπουργείο Υγείας από εργαζόμενους στο «Δρομοκαΐτειο»
Στάση εργασίας έως τις 10 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δρομοκαΐτειο».

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι επειδή είναι πέντε μήνες απλήρωτοι, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο και τοποθέτησαν κρεμάλες κοντά στην είσοδο, κρατώντας παράλληλα πανό με μηνύματα κατά του  υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη
Κλείσιμο
, όπως «χώνουμε το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από τη γη». 

Με τις κρεμάλες οι διαδηλωτές θέλησαν να δείξουν πως το ΕΣΥ καθημερινά «σκοτώνεται», ενώ κάποιοι «αλυσοδέθηκαν» στην κεντρική είσοδο του υπουργείου, καταγγέλλοντας πως είναι όμηροι της κατάστασης που επικρατεί.

Επίσης, σε μια κίνηση συμβολική, έφτιαξαν έξω από το υπουργείο... φασολάδα την οποία και έφαγαν, ενώ στον πεζοδρόμιο της Αριστοτέλους έστησαν και μια ψησταριά στην οποία και έψησαν λαχανικά. Στη συνέχεια τα τοποθέτησαν σε ένα τραπέζι, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δείξουν ότι θα περάσουν φτωχό Πάσχα, χωρίς τα απαραίτητα του πασχαλινού τραπεζιού.



Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, είπε χαρακτηριστικά ότι «ο Τσίπρας χώνει το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από τη γη» και «έχει και καλό "εκσκαφέα" τον κ. Πολάκη». 

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων, το νοσοκομείο βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και οι εργαζόμενοι στα όρια της εξαθλίωσης και «ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης είναι η έλλειψη όχι μόνο υγειονομικού υλικού, αλλά και βασικών ειδών καθαρισμού».



Στην ανακοίνωση του Σωματείου σημειώνεται επίσης ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση παραμένουν απλήρωτοι για χρονικό διάστημα πέραν των πέντε μηνών.
Μεταξύ άλλων, διεκδικούν την επανασύσταση των οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες φύλαξης, σίτισης, καθαριότητας και μονιμοποίησή τους, άμεση και επαρκή χρηματοδότηση, προμήθεια απαραίτητου υγειονομικού υλικού και υλικών καθαριότητας και μονιμοποίηση επικουρικών εργαζομένων και πέντε μηνών.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης