«Απελάστε το ρατσισμό»: Πορεία διαμαρτυρίας προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

«Απελάστε το ρατσισμό»: Πορεία διαμαρτυρίας προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Οι διαδηλωτές ζητούν ανοιχτά σύνορα, άσυλο και στέγη για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και ελεύθερη μετακίνηση στην ΕΕ - Καθιστική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Κομισιόν - Τους υποδέχθηκαν εφτά κλούβες των ΜΑΤ - Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία

«Απελάστε το ρατσισμό»: Πορεία διαμαρτυρίας προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Σε εξέλιξη από τις 15:00 βρίσκεται πορεία διαμαρτυρίας αντιρατσιστικών και αντιεξουσιαστικών οργανώσεων με τελικό προορισμό τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι διαδηλωτές, που ξεκίνησαν από την πλατεία Βικτωρίας, ζητούν ανοιχτά σύνορα, άσυλο και στέγη για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και ελεύθερη μετακίνηση στην ΕΕ. Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν μέλη της Λαϊκής Ενότητας, αλλά και πρόσφυγες και μετανάστες.

Κλείσιμο




Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο σχετικό κάλεσμα της κίνησης "Απελάστε το ρατσισμό" Διαδηλώνουμε ΜΑΖΙ με τους πρόσφυγες. ΟΧΙ στη συμφωνία της ντροπής κυβέρνησης-ΕΕ-Τουρκίας. Να την ακυρώσουμε στην πράξη, εμποδίζοντας τις απελάσεις. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ – ΦΡΟΥΡΙΟ της φτώχειας, των πολέμων, του κράτους έκτακτης ανάγκης. ΟΧΙ στον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία των ΜΜΕ και των χρυσαυγανακτισμένων νεοναζί που ρίχνουν το φταίξιμο για την υποβάθμιση των ζωών μας σε καταταλαιπωρημένους ανθρώπους και όχι στις εγχώριες και διεθνείς ελίτ που επιβάλλουν με τα μνημόνιά τους τη συνεχή φτωχοποίηση και στέρηση δικαιωμάτων μας".









Λίγο μετά τις 16:30, η πορεία έφτασε έξω από τα γραφεία της Κομισιόν, όπου είχαν παραταχθεί εφτά κλούβες των ΜΑΤ, εμποδίζοντας τη διέλευση. Οι διαδηλωτές σταμάτησαν μπροστά στους αστυνομικούς και φώναζαν συνθήματα. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία, διακόπτοντας την κυκλοφορία του κεντρικού δρόμου της Αθήνας για περίπου δέκα λεπτά και αποχώρησαν.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης