Έφερναν λαθραία φυτοφάρμακα από την Τουρκία

Έφερναν λαθραία φυτοφάρμακα από την Τουρκία

Μεγάλες ποσότητες φυτοφαρμάκων τα οποία δεν είχαν την απαιτούμενη έγκριση της αρμόδιας αρχής, θα έριχναν στην αγροτική αγορά σε χαμηλές τιμές δυο Έλληνες λαθρέμποροι από την ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας που τα είχαν εισάγει παράνομα από την Τουρκία

Έφερναν λαθραία φυτοφάρμακα από την Τουρκία
Μεγάλες ποσότητες φυτοφαρμάκων τα οποία δεν είχαν την απαιτούμενη έγκριση της αρμόδιας αρχής, θα έριχναν στην αγροτική αγορά σε χαμηλές τιμές δυο Έλληνες λαθρέμποροι από την ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας που τα είχαν εισάγει παράνομα από την Τουρκία.

Μετά από πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου οργάνωσαν επιχείρηση για έρευνα στην αποθήκη που χρησιμοποιούν οι δράστες ηλικίας 55 και 69 χρόνων και βρήκαν μέσα και στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του 55χρονου 204 πλαστικά δοχεία και 170 νάιλον συσκευασίες με φυτοπροστατευτικό προϊόν που δεν είχε την απαραίτητη πιστοποίηση από τον αρμόδιο ελληνικό φορέα.

Κλείσιμο
Ακόμη, στο σπίτι του 69χρονου, βρέθηκαν ένα πιστόλι με σιγαστήρα που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, ένα κυνηγετικό όπλο, 52 φυσίγγια διαμετρήματος 6,35 mm και 41 κυνηγετικά φυσίγγια, ενώ κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο και 240 ευρώ ως προερχόμενα από το παράνομο εμπόριο. Οι δράστες συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και του νόμου περί όπλων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης