Αεροπειρατεία Κύπρος: Νέα αιτήματα από το δράστη

Αεροπειρατεία Κύπρος: Νέα αιτήματα από το δράστη

Συνεχείς οι ανατροπές: Αρχικά φαινόταν ότι πρόκειται για ερωτικό θρίλερ και τώρα ζητά απελευθέρωση κρατουμένων στην Αίγυπτο - Μία γυναίκα, μάλλον η πρώην σύζυγός του, με ρόλο «κλειδί»

Αεροπειρατεία Κύπρος: Νέα αιτήματα από το δράστη
Πλήρης σύγχυση επικρατεί γύρω από την αεροπειρατεία
στην Κύπρο.

Κλείσιμο
Μέχρι στιγμής επικρατεί σύγχυση όσον αφορά στο αν πρόκειται για ένα ερωτικό θρίλερ ή για κάτι ευρύτερο, ωστόσο, ο δράστης της αεροπειρατείας, ο 59χρονος Seldim Eldim Mustafa
, προέβαλλε το μεσημέρι νέα αιτήματα.

Πιο αναλυτικά, ο Αιγύπτιος -σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία- αεροπειρατής και πρώην αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού, ζητά την απελευθέρωση των γυναικών από τις φυλακές της Αιγύπτου καθώς και να συναντηθεί με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραχώρηση πολιτικού ασύλου.

Ρόλο-«κλειδί» στην υπόθεση έχει μία γυναίκα από την Κύπρο. Πληροφορίες αναφέρουν πως το όνομά της είναι Μαρίνα Παράσχου και ότι είναι η πρώην σύζυγος του δράστη, ωστόσο, τίποτε δεν έχει επιβεβαιωθεί, πέρα από την πληροφορίες πως ο δράστης μίλησε με τη γυναίκα τηλεφωνικά. 

Η στιγμή που ο αεροπειρατής δίνει το γράμμα


Αρχικές πληροφορίες ήθελαν τον δράστη με την κ. Παράσχου να ήταν παντρεμένοι μέχρι το 1994. Μάλιστα είχαν αποκτήσει πέντε παιδιά εκ των οποίων το ένα σκοτώθηκε πριν μερικά χρόνια σε δυστύχημα. Ο δράστης παρέδωσε επιστολή στις αρχές. 



Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο δράστης λέγεται Ιμπραχίμ Σαμάχα και είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αλέξανδρειας. Τελικά όμως ο καθηγητής είναι ένας από τους επιβάτες που απελευθερώθηκαν και μάλιστα έκανε δηλώσεις στην αραβική υπηρεσία του BBC.

Πηγές του protothema.gr αναφέρουν ότι ο αεροπειρατής ίσως να μεταφέρει εκρηκτικά καθώς το χέρι του είναι συνεχώς κλειστό και φαίνεται να κρατάει κάτι. Μάλιστα, το μεσημέρι αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο η παρακάτω φωτογραφία στην οποία φέρεται να απεικονίζεται ο δράστης, ζωσμένος με εκρηκτικά, ωστόσο, η αυθεντικότητά της δεν έχει επιβεβαιωθεί. 



Οι περισσότεροι επιβάτες έχουν αφεθεί ελεύθεροι και έτσι μέσα στο αεροπλάνο παραμένουν οι δύο πιλότοι, ένας αξιωματικός ασφαλείας, μία αεροσυνοδός, και τρεις επιβάτες. Μεταξύ όσων απελευθερώθηκαν είναι και δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης