Η πρώτη φωτογραφία του αεροπειρατή στην Κύπρο μέσα από το Airbus

Η πρώτη φωτογραφία του αεροπειρατή στην Κύπρο μέσα από το Airbus

Η απόλυτη σύγχυση επικρατεί τις τελευταίες ώρες αναφορικά με την ταυτότητα του άντρα

Η πρώτη φωτογραφία του αεροπειρατή στην Κύπρο μέσα από το Airbus
Η απόλυτη σύγχυση επικρατεί τις τελευταίες ώρες αναφορικάμε την ταυτότητα του άντρα ο οποίος βρίσκεται πίσω από την
αεροπειρατεία
του Airbus 320 της Egypt Air.

Η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε νωρίτερα πως ο δράστης ονομάζεται Ιμπραήμ Σαμάχα, ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι δεν είναι αυτό το όνομα του αεροπειρατή και πως ο άντρας αυτός ήταν ένας από τους επιβάτες του αεροσκάφους. 
Κλείσιμο

Οι αιγυπτιακές αρχές αρνήθηκαν να δώσουν ακόμη το όνομά του, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως είναι Αιγύπτιος αξιωματικός του Αιγυπτιακού στρατού και ονομάζεται Seldim Eldim Mustafa. Πριν από λίγη ώρα, μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του δράστη, η οποία φέρεται να τραβήχτηκε μέσα από το Airbus της Egypr Air.

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι ο αεροπειρατής -ο οποίος ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Κύπρο- ήταν καθηγητής που συνεργαζόταν με το Πανεπιστήμιο της Ατλάντα των ΗΠΑ και είχε αμερικανικό διαβατήριο. Όμως, φαίνεται πως ήταν απλή συνωνυμία, καθώς ο καθηγητής ο οποίος εργάζεται εκεί μίλησε στο BBC Arabic, διαψεύδοντας τις πληροφορίες. Υπήρχαν ακόμη αναφορές πως ο δράστης είναι ένας 27χρονος φοτιτητής.

Πίσω από την αεροπειρατεία βρίσκεται, πάντως, -όπως όλα δείχνουν- ένα ερωτικό θρίλερ και πως ο αεροπειρατής έχει ζητήσει να δει την Κύπρια, πρώην σύζυγό του, Μαρίνα Παράσχου, στην οποία και ζήτησε να δοθεί ένα γραμμα τεσσάρων σελίδων. Η γυναίκα κατοικεί στο χωριό Ορόκλινη, κοντά στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ενώ το πρώην ζευγάρι φέρεται να έχει αποκτήσει μαζί  τέσσερα παιδιά. 

Πάντως, η αεροπειρατεία δεν φαίνεται πως συνδέεται με την τρομοκρατία, όπως άλλωστε ανέφερε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό. Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά ο  Νίκος Αναστασιάδης απάντησε γελώντας: «Όλα έχουν να κάνουν με μια γυναίκα πάντα».

Πάντως, μπορεί ο δράστης να μην είχε τελικά εκρηκτικά επάνω του -όπως προειδοποιούσε νωρίτερα- ωστόσο επιβάτες του αεροσκάφους οι οποίοι απελευθερώθηκαν, είπαν ότι είδαν τον αεροπειρατή να κρατά ένα πιστόλι. 

Το θρίλερ με την πτήση MS181 ξεκίνησε λίγο πριν τις 9 το πρωί όταν αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας καθώς ένας επιβάτης απείλησε να ανατινάξει τη ζώνη με εκρηκτικά που φορούσε. Το αεροσκάφος εκτελούσε την εσωτερική πτήση MS181 Αλεξάνδρεια-Κάιρο και είχε απογειωθεί από την Αλεξάνδρεια στις 8 το πρωί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης