Σεμινάριο Αγωγής Υγείας σε εκπαιδευτικούς από την Ένωση Ελλήνων Νοσηλευτών

Σεμινάριο Αγωγής Υγείας σε εκπαιδευτικούς από την Ένωση Ελλήνων Νοσηλευτών

Συζητήθηκαν οι κίνδυνοι που διατρέχουν τα παιδιά στο σχολικό περιβάλλον και η σημασία των πρώτων βοηθειών στα σχολεία

Σεμινάριο Αγωγής Υγείας σε εκπαιδευτικούς από την Ένωση Ελλήνων Νοσηλευτών
Ημερίδα με θέμα «…και οι Πρώτες Βοήθειες γίνονται Παιχνίδι!» πραγματοποίησε η Ένωση Ελλήνων Νοσηλευτών (ΕΝΕ) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας. Στην ημερίδα συζητήθηκαν οι κίνδυνοι που διατρέχουν τα παιδιά στο σχολικό περιβάλλον και η σημασία των πρώτων βοηθειών στα σχολεία.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν θέματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα παιδιά όπως είναι οι επιληπτικές κρίσεις, η πνιγμονή, οι αλλεργίες, ο σακχαρώδης διαβήτης, η παιδική παχυσαρκία, τα τραύματα και τα εγκαύματα.

Κλείσιμο
Στη διάρκεια της ημερίδας τονίστηκε η αναγκαιότητα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών σε θέματα πρώτων βοηθειών, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν κάποιο ατύχημα ή θέμα υγείας των παιδιών. Αναφέρθηκαν επίσης οι νομικοί περιορισμοί, όπως η υποχρεωτική συναίνεση του κηδεμόνα και η απαγόρευση χορήγησης φαρμάκων από το εκπαιδευτικό προσωπικό που θέτουν την υγεία ή ακόμα και τη ζωή πολλών παιδιών σε κίνδυνο.

Βασική λύση αυτού του προβλήματος είναι η θεσμοθέτηση του «Σχολικού Νοσηλευτή». Σε κάποια σχολεία εφαρμόζεται με επιτυχία ο θεσμός γιατί είναι σημαντικό να υπάρχει πάντα διαθέσιμος σε κάθε σχολείο ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας υγείας ο οποίος μπορεί άμεσα να αντιμετωπίσει πολλά περιστατικά υγείας και να παραπέμψει αν είναι απαραίτητο σε νοσηλευτικά ιδρύματα τα παιδιά που κινδυνεύουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης