Θεσσαλονίκη: Πολυμελής σπείρα καλλιεργούσε και διακινούσε χασίς

Θεσσαλονίκη: Πολυμελής σπείρα καλλιεργούσε και διακινούσε χασίς

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 16 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων τους δυο αρχηγούς

Θεσσαλονίκη: Πολυμελής σπείρα καλλιεργούσε και διακινούσε χασίς
Είχε πλημμυρίσει τις περιοχές της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης με χασίς, που είτε προμηθευόταν ή καλλιεργούσε, μια πολυμελής σπείρα που δρούσε από τον περασμένο Νοέμβριο και εξαρθρώθηκε με αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών της Ασφάλειας Πολυγύρου, των τμημάτων Νέων Μουδανιών και Πολυγύρου και της Ο.Π.Κ.Ε..

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 16 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων τους δυο αρχηγούς οι οποίοι προμηθεύονταν τα ναρκωτικά και τα παρέδιδαν στους υπόλοιπους για να τα αποθηκεύσουν και να τα διακινήσουν. Όμως, η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά 28 άτομα ηλικίας από 22 ως 62 χρόνων, που κατηγορούνται κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση, πώληση, αγορά, καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Κλείσιμο
Κατά τις έρευνες που έγιναν σε σπίτια και αποθηκευτικούς χώρους που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, κατασχέθηκαν συνολικά 54 συσκευασίες με 18 κιλά και 58,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μια συσκευασία με 6,6 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης τύπου «σοκολάτα», 17 χασισόδεντρα που καλλιεργούσε ένα από τα μέλη της σπείρας στο σπίτι του και δυο ειδικά διαμορφωμένοι χώροι με πλήρη εξοπλισμό για την καλλιέργεια χασισοφυτείας με την υδροπονική μέθοδο, όπου ξεριζώθηκαν και 33 δενδρύλλια.

Ακόμη, κατασχέθηκαν τρία πιστόλια, δυο κυνηγετικά όπλα, ένα αεροβόλο περίστροφο, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ένα σπρέι πιπεριού, επτά ζυγαριές ακριβείας, αλλά και 3.795 ευρώ που προέρχονταν από την πώληση των ναρκωτικών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης