Λευκωσία: Δεν δεχόμαστε πιέσεις και δεν ανοίγει κεφάλαιο για την Τουρκία στην ΕΕ

Λευκωσία: Δεν δεχόμαστε πιέσεις και δεν ανοίγει κεφάλαιο για την Τουρκία στην ΕΕ

«H κατάσταση πραγμάτων για την Τουρκία δεν είναι η καλύτερη δυνατή στις Βρυξέλλες», υπέδειξε ο Κύπριος  κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σε σημερινές του δηλώσεις

Λευκωσία: Δεν δεχόμαστε πιέσεις και δεν ανοίγει κεφάλαιο για την Τουρκία στην ΕΕ
Ο Κύπριος  κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως δεν τίθεται ούτε θέμα πιέσεων προς τη Λευκωσία αλλά ούτε και ανοίγματος κεφαλαίου για την Τουρκία
στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
Κλείσιμο
, υποδεικνύοντας ότι «η κατάσταση πραγμάτων για την Τουρκία δεν είναι η καλύτερη δυνατή στις Βρυξέλλες».

«Δεν μπορείς να αλλάξεις τη γεωγραφία. Η Τουρκία θα είναι πάντα ένα γειτονικό προς την Κυπριακή Δημοκρατία κράτος», είπε και διαβεβαιώνοντας ότι «εμείς επιθυμούμε περισσότερο από οποιονδήποτε από τους εταίρους μας στην ΕΕ να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας»,
υπέδειξε ότι αυτό εναπόκειται, όπως και για όλες τις υποψήφιες χώρες, αποκλειστικά και μόνο στο κατά πόσο αυτές οι χώρες εφαρμόζουν τις υποχρεώσεις τους.

Η Τουρκία έχει κάποιες πολύ συγκεκριμένες υποχρεώσεις τις οποίες πρέπει να εκπληρώσει για να μπορεί να προχωρήσει και η ενταξιακή της διαδικασία, είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, «άρα, δεν τίθεται και θέμα πιέσεων ή προτροπών από τρίτους».
 
«Έχουμε» είπε ο κ. Χριστοδουλίδης «από τη μια το μεταναστευτικό, όπου δεν βλέπουμε να υπάρχει αυτή η συνεργασία, η οποία θα έπρεπε να υπάρχει έτσι ώστε να σταματήσουν οι ροές προς την Ευρώπη, ενώ την ίδια στιγμή οι τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία, με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης έναντι συγκεκριμένης εφημερίδας, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Ανέφερε ακόμη πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα εκφράσει τις θέσεις της Λευκωσίας όσον αφορά το μεταναστευτικό, «ένα θέμα για το οποίο η εξέλιξη της συζήτησης αύριο και τα αποτελέσματα, χωρίς καμιά δόση ή διάθεση υπερβολής, θα επηρεάσουν καθοριστικά το μέλλον της ΕΕ». 

Είναι καιρός, είπε, να ληφθούν αποφάσεις που θα φέρουν αποτελέσματα και όλα τα κράτη μέλη να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή, αλλά είναι καιρός και οι υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί από άλλους να εκπληρωθούν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης