Τώρα στοιβάζουν τους πρόσφυγες και στην αποθήκη του ΟΛΠ

Τώρα στοιβάζουν τους πρόσφυγες και στην αποθήκη του ΟΛΠ

200 άτομα μένουν στην αποθήκη του λιμανιού με μόνη παροχή τέσσερα πολύμπριζα - Πάνω από 3.000 άτομα έχουν βρει καταφύγιο στους τέσσερις επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού του Πειραιά

Τώρα στοιβάζουν τους πρόσφυγες και στην αποθήκη του ΟΛΠ
Περίπου 3.000 πρόσφυγες
και μετανάστες
Κλείσιμο
βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά
, αναμένοντας να ανοίξουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Όσο, όμως, αυτά παραμένουν κλειστά χιλιάδες θα περάσουν κι απόψε το βράδυ σε έναν από τους τέσσερις σταθμούς επιβατών του ΟΛΠ στις πύλες Ε1, Ε2, Ε3 και Ε7 ή στην πέτρινη αποθήκη του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας που εδώ και δύο ημέρες έχει μετατραπεί σε άτυπο κέντρο φιλοξενίας.

Στην πέτρινη αποθήκη του ΟΛΠ φιλοξενούνται πάνω από 200 άτομα με τη μόνη υπηρεσία που τους παρέχεται να είναι τρία πολύμπριζα χωρητικότητας πέντε θέσεων το καθένα, για να φορτίζουν τα κινητά τους τηλέφωνα και δέκα χημικές τουαλέτες, που έχουν τοποθετηθεί ακριβώς έξω από το κτήριο.

Και σήμερα εθελοντές μοιράζουν τρόφιμα, όπως φρούτα και γάλα, αλλά και μαγειρεμένο φαγητό. Εκτός από αυτά έχουν μαζί τους ρούχα και φάρμακα, αλλά και πάνες για μωρά, καθώς μητέρες με τα παιδιά τους είναι το κύριο προφίλ των ανθρώπων αυτών.

Εκτός από εθελοντές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) πολλοί είναι και οι απλοί πολίτες που σπεύδουν καθημερινά στο λιμάνι. Από το υστέρημά τους καταφθάνουν στον Πειραιά, φέρνοντας ο καθένας ό,τι μπορεί, προκειμένου να κάνει έστω και λίγο καλύτερη τη διαμονή τους.






















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης