Ιστορίες προσφύγων: Τους χώρισε ο πόλεμος στη Συρία, ενώθηκαν στην Ελλάδα

Ιστορίες προσφύγων: Τους χώρισε ο πόλεμος στη Συρία, ενώθηκαν στην Ελλάδα

Τέσσερις φίλοι από τη Δαμασκό μιλούν στο protothema.gr για την προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς και την ελπίδα τους να καταφέρουν να φτάσουν στη Γερμανία

Ιστορίες προσφύγων: Τους χώρισε ο πόλεμος στη Συρία, ενώθηκαν στην Ελλάδα
Τους χώρισε ο πόλεμος, αλλά η μοίρα τους ένωσε ξανά στα ελληνικά εδάφη. Η ιστορία τεσσάρων φίλων προσφύγων
από τη Συρία που βρέθηκαν στον Πειραιά, σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν από την εμπόλεμη ζώνη συγκλονίζει. 
Κλείσιμο

Ο Αχμέτ, ο Μαχμούντ, ο Αντνάν και ο Αμπτού ζούσαν στη Δαμασκό όπου και έκαναν παρέα πριν το ξέσπασμα των συρράξεων. Όπως διηγούνται οι ίδιοι στο protothema.gr οι βόμβες που έπεφταν από τους αντίπαλους στρατούς χτυπούσαν αδιάκριτα. Ο 34χρονος Αχμέτ τραυματίστηκε και στα δυο του πόδια και πλέον για να είναι σε θέση να περπατήσει χρησιμοποιεί πατερίτσες. Ο 28χρονος Αντνάν τραυματίστηκε στο ένα του πόδι, ενώ ο 21χρονος Αμπτού Αραχμάν στο αριστερό του χέρι, το οποίο υπέστη μόνιμη αναπηρία.  

Ο τέταρτος της παρέας όμως, ο 26χρονος Μαχμούτ, είναι το πρόσωπο που συγκλονίζει περισσότερο καθώς έχασε και τη μητέρα και την αδελφή του, όταν βομβαρδίστηκε το σπίτι τους.




Ο ίδιος έχασε για πάντα και τα δύο του χέρια, ενώ σοβαρό τραυματισμός υπέστη και στο κεφάλι. Παρόλ' αυτά ο Μαχμούτ είναι σήμερα χαμογελαστός και ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο. «Ας είναι καλά οι φίλοι μου που με στηρίζουν, αλλιώς δεν θα μπορούσα ούτε να φάω» είπε μιλώντας στο protothema.gr

Ο Αχμέτ και ο Αμπτού Αραχμάν έφτασαν πρώτοι στη χώρα μας μέσω Τουρκίας ξοδεύοπντας μέχρι στιγμής 3.000 ευρώ ο καθένας. Στόχος τους είναι να φτάσουν στη Γερμανία. «Θέλουμε να φτάσουμε στην Γερμανία... Ήρθαμε όλοι μας από την Δαμασκό και είμαστε τραυματισμένοι από τις βόμβες του πολέμου» είπε ο 34χρονος Αχμέτ που βρίσκεται στην Ελλάδα μαζί με τον Αμπντού εδώ και τρεις ημέρες. «Οι άλλοι δυο φίλοι μας ήρθαν χθες και όταν τους ανταμώσαμε χαρήκαμε πολύ... Δεν περιμένανε όμως ότι ο Μαχμούντ θα είχε δεχτεί τέτοιο χτύπημα από τις βόμβες». 

Και οι τέσσερις θέλουν να περάσουν τα σύνορα προς την Κεντρική Ευρώπη, καθώς δεν τους ενδιαφέρει η διαμονή τους στην Ελλάδα. Στη Γερμανία, λένε υπάρχουν καλά νοσοκομεία για την ιατρικής τους περίθαλψη. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης