Αστυνομικός σε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στην Καβάλα

Αστυνομικός σε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στην Καβάλα

Ο 42χρονος αστυνομικός είναι ένα από τα 12 μέλη της συμμορίας που συνελήφθησαν

Μεσολόγγι: Αρχαιοκάπηλοι λεηλατούσαν αρχαιολογικό χώρο
Πολυσχιδή συμμετοχή σε μια σπείρα που πλημμύριζε τουλάχιστον από τον περασμένο Οκτώβριο τη βόρεια Ελλάδα
με χασίς και κοκαΐνη είχε ένας 42χρονος αρχιφύλακας που υπηρετεί στην Καβάλα, δίνοντας πληροφορίες για τους επικείμενους ελέγχους, ενώ μεσολαβούσε στην προμήθεια των ναρκωτικών και την διακίνηση τους!

Κλείσιμο
Ο 42χρονος αστυνομικός
είναι ένα από τα 12 μέλη της συμμορίας που συνελήφθησαν. Μεταξύ αυτών, είναι έξι Έλληνες ηλικίας από 26 ως 48 χρόνων, τρεις Αλβανοί και δύο Βούλγαροι ηλικίας από 20 ως 38 χρόνων, τρεις από τους οποίους είναι ήδη φυλακισμένοι. Όλοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. 

Ηγετικό ρόλο στην σπείρα είχε ένας 45χρονος Έλληνας, ο οποίος οργάνωνε την προμήθεια κάνναβης και κοκαΐνης από την Θεσσαλονίκη και την Βουλγαρία και αναλάμβανε ο ίδιος την διακίνηση με τη βοήθεια συνεργών του, με τους οποίους επικοινωνούσε με κινητά «φαντάσματα» και συνθηματική φρασεολογία. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 72 άτομα που προμηθεύονταν ναρκωτικά.

Η επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος, που υπολογίζεται πάνω από 15 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και 100 γραμμάρια κοκαΐνης αποκομίζοντας περισσότερα από 45.000 ευρώ, εκτυλίχθηκε ταυτόχρονα σε περιοχές των νομών Καβάλας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Κατερίνης. Κατά τις έρευνες, κατασχέθηκαν σε σπίτια και άλλους χώρους έξι κιλά και 625,08 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 136 ναρκωτικά χάπια, μικροποσότητα ηρωίνης, τρεις ζυγαριές ακριβείας, δυο πιστόλια, 135 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, μια σπάθα, ένα σπρέι πιπεριού, 20 κινητά και 2.175 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης