Η Ολλανδία ενισχύει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης

Η Ολλανδία ενισχύει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης

Η ολλανδική κυβέρνηση θα δωρίσει τρία ασθενοφόρα - Ολλανδική ομάδα ειδικών ενισχύει τις τοπικές αρχές της Χίου

Η Ολλανδία ενισχύει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης
Μπορεί προ εβδομάδων η ολλανδική κυβέρνηση να προχώρησε σε δωρεά ενός εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα
σε μία προσπάθεια να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, όμως, η Ολλανδία προχωρά σε περαιτέρω βοήθεια.

Η Ολλανδία, λοιπόν, αποφάσισε τη δωρεά τριών ασθενοφόρων συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού τους στις ελληνικές αρχές για ανθρωπιστικούς λόγους.
Κλείσιμο

Η απόφαση αυτή ανταποκρίνεται σε αίτημα από την Ελληνική Κυβέρνηση για βοήθεια από τα κράτη μέλη της ΕΕ στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσφυγικής κρίσης.

Την ίδια στιγμή, η Ολλανδία έχει ανακοινώσει ότι θα αυξήσει την εθελοντική συνεισφορά της στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, UNHCR, με εννέα εκατ. ευρώ για το 2016, λόγω της κρίσης.

Επιπλέον, οι Ολλανδοί έχουν αναπτύξει μια «ομάδα Ασφάλειας των Συνόρων» αρκετών δεκάδων εμπειρογνωμόνων με δύο περιπολικά σκάφη, για την ενίσχυση των ελληνικών αρχών στη Χίο, υπό την αιγίδα του οργανισμού Frontex της ΕΕ, όπου θα παραμείνουν για τουλάχιστον ένα εξάμηνο.

Σχετικά με την πρωτοβουλία της ολλανδικής κυβέρνησης, ο Ολλανδός πρέσβης στην Ελλάδα, Κάσπαρ Βέλντκαμπ, εξέφρασε την ικανοποίησή του, δηλώνοντας: «Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην αντιμετώπιση της κρίσης. Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε έμπρακτα. Δεδομένου ότι ο αριθμός των μεταναστών που έρχονται στα ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια παραμένει αρκετά υψηλός, η καλή συνεργασία είναι σημαντική. Πρέπει να θέσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο».

Στο μεταξύ, πέρα από τις δωρεές από την πλευρά της ολλανδικής κυβέρνησης, στα νησιά δραστηριοποιούνται εθελοντές και ανεξάρτητοι οργανισμοί από την Ολλανδία. Η Βασιλική Ολλανδική Οργάνωση Θαλάσσιας Διάσωσης σχεδιάζει να αναπτύξει δύο περιπολικά σκάφη στη Χίο για την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (HRT), υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλάσσιας Διάσωσης (IMRF).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης