Νεαρός ρήμαζε τα αγροκτήματα, έκλεβε λάδι και άλλα προϊόντα

Νεαρός ρήμαζε τα αγροκτήματα, έκλεβε λάδι και άλλα προϊόντα

Ακόμα και κυψέλες μελισσών είχε κλέψει ο 28χρονος

Νεαρός ρήμαζε τα αγροκτήματα, έκλεβε λάδι και άλλα προϊόντα
Τέλος στη δράση ενός νεαρού που είχε γίνει εφιάλτης για τους αγρότες στις περιοχές του Δήμου Γόρτυνας, όπου είχε λεηλατήσει τουλάχιστον 13 αγροκτήματα από τις αρχές Οκτωβρίου, έβαλαν οι αστυνομικοί του τμήματος Μοιρών οι οποίοι τον συνέλαβαν μετά την τελευταία του κλοπή. Διέφυγε, όμως, ο άγνωστος μέχρι στιγμής συνεργός του.

Η άκρη του νήματος βρέθηκε όταν προέκυψε βάσει στοιχείων ότι ο 28χρονος Έλληνας είχε κλέψει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 400 κιλά ελαιολάδου αξίας 1.000 ευρώ από το σπίτι μιας 72χρονης. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί από την έρευνα που έκαναν στα σπίτια του, το αγροτεμάχιο και το ποιμνιοστάσιό του και σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο που χρησιμοποιούσε, η ηλικιωμένη δεν ήταν το μόνο θύμα του. 

Κλείσιμο
Στους χώρους αυτούς βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους δυο ξυλοκοπτικά και δυο ραβδιστικά μηχανήματα με ένα δυναμό, δυο τροχοί και δυο σέγες κοπής μετάλλων, ένα επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι, ένα τριβείο, πέντε κρουστικά τρυπάνια, έξι κομπρεσέρ, ένα πατητήρι με μοτέρ, αλλά και έξι κυψέλες μελισσών με 120 πλαίσια, τα οποία είχε κλέψει από το αγροτεμάχιο ενός 22χρονου. Μαζί με αυτά, κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής και ένα αρχαίο νόμισμα, η προέλευση του οποίου ερευνάται.

Από τις 13 κλοπές που είχαν διαπράξει ο 28χρονος και ο αναζητούμενος συνεργός του στην ευρύτερη περιοχή, είχαν αρπάξει ακόμη περίπου δυόμισι τόνους ελαιολάδου, 900 λίτρα πετρελαίου, κυψέλες και μια τηλεόραση συνολικής αξίας άνω των 20.000 ευρώ. Και στους δυο, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές, ζωοκλοπή και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί προστασίας αρχαιοτήτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης