Κι άλλη εκκλησία στόχος ιερόσυλων στο Πωγώνι

Κι άλλη εκκλησία στόχος ιερόσυλων στο Πωγώνι

Άρπαξαν από μέσα δύο ξύλινες εκκλησιαστικές εικόνες, μία ελαιογραφία και άγνωστο χρηματικό ποσό από το παγκάρι, το οποίο επίσης παραβίασαν

Κι άλλη εκκλησία στόχος ιερόσυλων στο Πωγώνι
Φαίνεται πως άρχισαν για τα καλά να δραστηριοποιούνται οι σπείρες των ιερόσυλων που έχουν στόχο πολύτιμα ιστορικά και θρησκευτικά αντικείμενα τα οποία κοσμούν τις παμπάλαιες εκκλησίες στα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου Ιωαννίνων, καθώς χτύπησαν για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα.

Οι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στην κοινότητα του Πωγωνίσκου και άρπαξαν από μέσα δύο ξύλινες εκκλησιαστικές εικόνες, μία ελαιογραφία και άγνωστο χρηματικό ποσό από το παγκάρι, το οποίο επίσης παραβίασαν. Η κλοπή υπολογίζεται ότι έγινε κάποια στιγμή από τις 12 Δεκεμβρίου ως την Κυριακή που διαπιστώθηκε και ήταν η δεύτερη μέσα σε έναν χρόνο στον ίδιο ναό! Πέρυσι τέτοιες μέρες, οι ιερόσυλοι -που δεν αποκλείεται να ήταν οι ίδιοι-  είχαν διαρρήξει την κεντρική πόρτα και είχαν αρπάξει άλλες δύο ξύλινες εικόνες, ένα χειροποίητο υφαντό, δύο ελαιογραφίες, ιερατικά άμφια και χρήματα από το παγκάρι.

Κλείσιμο
Την προηγούμενη Κυριακή, στόχος ιερόσυλων είχε γίνει και ο ιστορικός ναός του Αγίου Δημητρίου στην κοινότητα Κακόλακκος. Οι δράστες είχαν παραβιάσει την κεντρική είσοδο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και είχαν αρπάξει οκτώ εικόνες ελαιογραφίες σε ξύλο από το ξυλόγλυπτο τέμπλο, που αποτελούσε αφιέρωμα της οικογένειας Μπότσαρη επί Τουρκοκρατίας, καθώς το χωριό ήταν κέντρο των εξορμήσεων του Μάρκου Μπότσαρη από το 1814 ως το 1820. 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης