Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά οφειλές ύψους 300 εκατ. ευρώ από τον ΕΟΠΠΥ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά οφειλές ύψους 300 εκατ. ευρώ από τον ΕΟΠΠΥ

Ο ΠΙΣ έχει κάνει αγωγή εμπρόθεσμα για απαίτηση από τον ΕΟΠΥΥ των ληξιπροθέσμων οφειλών, ωστόσο, θεωρεί ότι πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να εκταμιευθούν τα ποσά αυτά

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά οφειλές ύψους 300 εκατ. ευρώ από τον ΕΟΠΠΥ
Την καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 300 εκατ. ευρώ του ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους παρόχους υπηρεσιών υγείας ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).
 
Τα οφειλόμενα ποσά αφορούν υπηρεσίες υγείας που προσφέρθηκαν από ιδιώτες παρόχους σε ασφαλισμένους μέχρι και τις 31/12/2011, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει ο κίνδυνος της παραγραφής. Τέλος του τρέχοντος έτους παραγράφονται σύμφωνα με τον ΠΙΣ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2010.
 
Κλείσιμο
Ο ΠΙΣ έχει κάνει αγωγή εμπρόθεσμα για απαίτηση από τον ΕΟΠΥΥ των ληξιπροθέσμων οφειλών. Ωστόσο, θεωρεί ότι πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να εκταμιευθούν τα ποσά αυτά.
 
«Το Υπουργείο Υγείας καλείται να νομοθετήσει την παράταση των συμβάσεων των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες έληξαν στις 30/6/2015. Αν δεν γίνει νομοθετική ρύθμιση οι ιατροί δεν θα πληρωθούν για υπηρεσίες που έχουν προσφέρει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΙΣ, κ. Μιχάλης Βλασταράκος.
 
Το θέμα τέθηκε από το προεδρείο του ΠΙΣ στον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό στο πλαίσιο σύσκεψης με τη συμμετοχή των προέδρων  των Ιατρικών Συλλόγων των νησιών, που έλαβε χώρα στο υπουργείο Υγείας αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον τομέα της Περίθαλψης τα νησιά και δη αυτά που υποδέχονται πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ τόνισε στον υπουργό Υγείας την ανάγκη Νομοθετικής Ρύθμισης, τόσο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, όσο και την ανανέωση των συμβάσεων των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης