Τι σημαίνει η έκπτωση στα βιομηχανικά τιμολόγια

Τι σημαίνει η έκπτωση στα βιομηχανικά τιμολόγια

Τα οκτώ  κλιμάκια εκπτώσεων όγκου σε συνδυασμό με τους επτά τιμοκαταλόγους διαμορφώνoυν μια γκάμα 56 εναλλακτικών τιμοκαταλόγων, βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθούν διαπραγματεύσεις με κάθε επιχείρηση υψηλής τάσης

Τι σημαίνει η έκπτωση στα βιομηχανικά τιμολόγια
Εκπτώσεις έως και 15% στα νέα βιομηχανικά τιμολόγια  και διάλογο με τους πελάτες υψηλής τάσης για το τελικό συμβόλαιο αποφάσισε σήμερα η ΔΕΗ, ζήτημα που τις  τελευταίες ημέρες “ανέβασαν” ψηλά, μέσω επίσημων και ανεπίσημων τοποθετήσεων, τόσο στελέχη της ΔΕΗ όσο και εκπρόσωποι  του κλάδου, συνδέσμων και φορέων.

Αυτό τι σημαίνει; Ουσιαστικά τα οκτώ  κλιμάκια εκπτώσεων όγκου σε συνδυασμό με τους επτά τιμοκαταλόγους διαμορφώνoυν μια γκάμα 56 εναλλακτικών τιμοκαταλόγων, βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθούν διαπραγματεύσεις με κάθε επιχείρηση υψηλής τάσης ξεχωριστά, για σύναψη των αστικών συμβάσεων τιμολόγησης. Σύμφωνα με την επιχείρηση, ακολουθεί τις πρακτικές που εφαρμόζονται σε αγορές και ως εκ τούτου δεν υπάρχει έδαφος για οποιαδήποτε παρέμβαση των ευρωπαϊκών οργάνων για ζητήματα ανταγωνισμού.

Κλείσιμο
Βάσει της πρότασης που παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μιχάλης Βερροιόπουλος, προτάθηκαν και εγκρίθηκαν οι εκπτώσεις όγκου για ετήσιες εκπτώσεις σε γιγαβατώρες (Gwh): 

  • Από 0 έως 10 Gwh - έκπτωση 0%
  • Από 10 έως 50 Gwh - έκπτωση 4%
  • Από 50 έως 200 Gwh - έκπτωση 6% 
  • Από 200 έως 400 Gwh  - έκπτωση 8% 
  • Από 400 έως 700 Gwh - έκπτωση 10% 
  • Από 700 έως 1.000 Gwh - έκπτωση 12% 
  • Από 1.000 έως 2.000 Gwh  - έκπτωση 13% 
  • Και για πάνω από 2.000 Gwh - έκπτωση 15%. 

Παράλληλα, η ΔΕΗ ενέκρινε τη συνέχιση της ηλεκτροδότησης της Αλουμίνιον ενόψει της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το θέμα καθώς και των διαπραγματεύσεων που θα ξεκινήσουν όσον αφορά το τιμολόγιο στη συγκεκριμένη βιομηχανία.

Σχετικά με το τροφείο, που είχε προκαλέσει αντιδράσεις, αποφασίστηκε η δωρεά μέρους του τροφείου, που χορηγήθηκε στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, στη σίτιση παιδιών σε σχολεία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση  εξέλεξε τους κ.κ. Παναγιώτη Αλεξάκη και Άρη Βατάλη ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης για την περίοδο από 18.12.15 έως 17.12.18 συμπληρώνοντας έτσι την σύνθεση του ΔΣ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης