Η μεγαλύτερη κινητοποίηση για το κλίμα στην Ιστορία

Η μεγαλύτερη κινητοποίηση για το κλίμα στην Ιστορία

Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Δράσης για το Κλίμα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Ηράκλειο, Χανιά, Άγ. Νικόλαο και Βόλο

Η μεγαλύτερη κινητοποίηση για το κλίμα στην Ιστορία
Στην Αθήνα, 3.000 πολίτες διαδήλωσαν για να απαιτήσουν από την ελληνική κυβέρνηση και τους παγκόσμιους ηγέτες που συναντιούνται σήμερα στο Παρίσι, την μετάβαση σε 100% καθαρή ενέργεια και την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα.
 
Οι δράσεις στην Ελλάδα ήταν μερικές από τις 2.300 συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε 175 χώρες, μία ημέρα πριν από την κρίσιμη Διάσκεψη του ΟΗΕ στο Παρίσι. Υπολογίζεται ότι 680.000 πολίτες συμμετείχαν στην μεγαλύτερη κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή στην ιστορία.
 
Κλείσιμο
«Μετά από πολύ αγώνα, υπάρχει πρόταση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι για παγκόσμια απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και μετάβαση σε 100% καθαρή ενέργεια.
 
Αλλά, χώρες όπως η Ινδία και η Σαουδική Αραβία θα προσπαθήσουν να την μπλοκάρουν. Γι’ αυτό και χιλιάδες πολίτες στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση: να σταθεί στο ύψος της ιστορικής της ευθηνής και να στηρίξει τη συμφωνία.
 
Σε μία περίοδο που επικρατεί ο φόβος, η αντιμετώπιση της κλιματικής καταστροφής μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη ευκαιρία που είχε ποτέ η ανθρωπότητα για παγκόσμια συνεργασία και ειρήνη.», δήλωσε ο Σπύρος Λημναίος από το κίνημα Avaaz.
 
Στην Αθήνα, η ημέρα δράσης ξεκίνησε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου με παιδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, παιχνίδι και ζωγραφική των πανό από παιδιά καθώς και ζωντανή Latin μουσική από τους Martha Moreleon, Roman Gomez και τους Los Latinos. Το πλήθος περπάτησε μέσα από τα στενά της Πλάκας και κατέληξε στη Βουλή κάτω από τον ήχο των κρουστών των Quilombo .
 
«Είναι εντυπωσιακό! Δεν περιμέναμε με τίποτα ότι θα κατέβαιναν τόσοι πολίτες στους δρόμους της Αθήνας. Οι φωνές μας ήχησαν δυνατά, ενωμένες με τις εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών από όλο τον κόσμο που απαιτούν επειγόντως δεσμεύσεις για 100% καθαρή ενέργεια. Οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν χρέος να πάρουν θέση μαζί και να τολμήσουν να αλλάξουν τη ροή της ιστορίας τώρα.», δήλωσε η Μαρία Χατζησάββα, εθελόντρια διοργανώτρια της δράσης της Αθήνας.

Η δράση της Αθήνας διοργανώθηκε από την Greenpeace, το WFF και το Avaaz.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης