Δημήτρης Παξινός: Το ΣτΕ ανέδειξε τον κοινωνικό ρόλο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Δημήτρης Παξινός: Το ΣτΕ ανέδειξε τον κοινωνικό ρόλο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Η απόφαση του ΣΤΕ που σταμάτησε την άναρχη εκμετάλλευση των αιγιαλών, ήρθε ως αποτέλεσμα της αίτησης ακύρωσης που είχε καταθέσει από το 2009 ο ΔΣΑ

Δημήτρης Παξινός: Το ΣτΕ ανέδειξε τον κοινωνικό ρόλο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Η χθεσινή απόφαση του  Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία σταμάτησε η άναρχη εκμετάλλευση των αιγιαλών της χώρας  από τους Δήμους, αναδεικνύει τον κοινωνικό ρόλο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ).

Αυτό αναφέρει σε σημερινή δήλωσή του, ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Παξινός. Ειδικότερα, ο κ. Παξινός επισημαίνει ότι η έκδοση της χθεσινής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (υπ’ αριθμ. 3944/2015)  με «την οποία σταμάτησε η άναρχη εκμετάλλευση των αιγιαλών της χώρας  από τους Δήμους,  ήταν καρπός της αίτησης ακύρωσης που είχε καταθέσει το 2009, υπό την προεδρία μου, ο ΔΣΑ».
 
Ακόμη, ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ, υπογραμμίζει ότι «η  αξιέπαινη απόφαση του  Ε΄  Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που θέτει φραγμούς στην ασύδοτη χρήση των αιγιαλών με την κατάληψή τους από ξαπλώστρες,  καντίνες, κ.λπ.,  αναδεικνύει τον κοινωνικό ρόλο του ΔΣΑ και την αναγκαιότητα να είναι καθημερινά παρόν, μεταξύ των άλλων, στα πολιτιστικά και περιβαλλοντικά δρώμενα».

Σύμφωνα, με τον κ. Παξινό, «ο πρώτος επιστημονικός Σύλλογος της χώρας μας οφείλει να αφουγκράζεται  τον παλμό και τα προβλήματα των πολιτών και να αντιδρά όπου πρέπει με νομικές πράξεις, όπως είναι η προσφυγή στα δικαστήρια».

Το ΣτΕ   αναγνώρισε με σειρά αποφάσεων του ότι «σύμφωνα με το Κώδικα περί  Δικηγόρων,  ο ΔΣΑ έχει το δικαίωμα να διεκδικεί  μέσω των δικαστηρίων την προστασία του περιβάλλοντος, στην έννοια του οποίου περιλαμβάνεται ο αιγιαλός και η παραλία», καταλήγει ο κ. Παξινός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης