Ξάφρισε 13 τόνους ελιές από πέντε αγροκτήματα!

Ξάφρισε 13 τόνους ελιές από πέντε αγροκτήματα!

«Ρέκορντμαν» στις κλοπές είχε γίνει ένας 47χρονος Αλβανός που ρήμαζε την τελευταία διετία τους ελαιώνες σε διάφορες αγροτικές περιοχές της Χαλκιδικής

Ξάφρισε 13 τόνους ελιές από πέντε αγροκτήματα!
«Ρέκορντμαν» στις κλοπές είχε γίνει ένας 47χρονος Αλβανός που ρήμαζε την τελευταία διετία τους ελαιώνες σε διάφορες αγροτικές περιοχές της Χαλκιδικής και είχε αρπάξει περισσότερους από 13 τόνους (!) ελαιόκαρπου, στερώντας σημαντικά έσοδα από τους παραγωγούς!

Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε από τους άνδρες της Ασφάλειας Πολυγύρου να οδηγεί το αυτοκίνητό του και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο. Μέσα στο όχημα που κατασχέθηκε ως μέσο για την διάπραξη κλοπών, βρέθηκαν 253 κιλά ελιές την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και προσήχθη στο τμήμα όπου διαπιστώθηκε ότι έκλεβε συστηματικά τις παραγωγές των αγροτών.

Κλείσιμο
Ως τώρα, εξιχνιάστηκαν πέντε κλοπές ελαιόκαρπου συνολικού βάρους 13 τόνων και 425 κιλών, αξίας 23.400 ευρώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που είχαν κάνει οι ιδιοκτήτες τους όταν κατήγγειλαν τις κλοπές. Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής άσκησε στον Αλβανό κακοποιό δίωξη για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν ένα κιλό και 287 γραμμάρια λαθραίου καπνού που εστάλησαν στο Τελωνείο Νέων Μουδανιών για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης