Καταδίωξη για «κυνηγούς» χαλκού στην Πιερία

Καταδίωξη για «κυνηγούς» χαλκού στην Πιερία

Στο φορτηγό βρέθηκαν έξι τόνοι καλωδίων χαλκού αξίας 30.000 ευρώ που προέρχονταν από μια επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων την οποία είχαν διαρρήξει στην ίδια πόλη.

Καταδίωξη για «κυνηγούς» χαλκού στην Πιερία
Με περιπετειώδη τρόπο συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια εκτεταμένης επιχείρησης των αστυνομικών δυο σεσημασμένοι «κυνηγοί» χαλκού και διαρρήκτες που κινούνταν με κλεμμένο φορτηγό στην εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης, αλλά έσπασαν το πρώτο μπλόκο σε περιοχή της Πιερίας, εγκατέλειψαν το όχημα με τη λεία τους και τράπηκαν σε φυγή πεζή.

Όμως, με τη συνεργασία ανδρών της Ασφάλειας, της Τροχαίας και των αστυνομικών τμημάτων Περιφέρειας Κατερίνης και Αιγινίου, οι δυο Έλληνες ηλικίας 30 και 41 χρόνων εντοπίστηκαν λίγο αργότερα και συνελήφθησαν. Στο φορτηγό, που είχαν κλέψει από μια επιχείρηση εμπορίας οικοδομικών υλικών στον Βόλο, βρέθηκαν έξι τόνοι καλωδίων χαλκού αξίας 30.000 ευρώ που προέρχονταν από μια επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων την οποία είχαν διαρρήξει στην ίδια πόλη.

Κλείσιμο
Νωρίτερα, οι δράστες είχαν απενεργοποιήσει το σύστημα συναγερμού στην αποθήκη μιας εταιρείας σε άλλη περιοχή του Βόλου και είχαν αρπάξει από μέσα 357 ευρώ και ένα κινητό, ενώ την Τετάρτη είχαν αποπειραθεί να κλέψουν δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα από περιοχές της Μαγνησίας και της Πιερίας για να τα χρησιμοποιήσουν στις διαρρήξεις. Οι συλληφθέντες, που έχουν απασχολήσει τις αρχές για διάφορα ποινικά αδικήματα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης ενώ οι έρευνες για την εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων συνεχίζονται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης