Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι στο Μενίδι μετά τις πλημμύρες

Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι στο Μενίδι μετά τις πλημμύρες

Σύμφωνα με τον κ. Χάρη, επαγγελματία της περιοχής, το φαινόμενο είναι σύνηθες και ταλαιπωρεί τους κατοίκους κάθε χρόνο

Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι στο Μενίδι μετά τις πλημμύρες
Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του Μενιδίου έπειτα από τις χθεσινές καταστροφές που προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση και κόστισαν τη ζωή ενός 40χρονου άντρα.

Στην οδό Αριστοτέλους, ενός κεντρικού δρόμου στο δήμο Αχαρνών, το νερό έφτασε στα δύο μέτρα πλημμυρίζοντας σπίτια, καταστήματα και υπόγεια.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον κ. Χάρη, επαγγελματία της περιοχής, το φαινόμενο είναι σύνηθες και ταλαιπωρεί τους κατοίκους κάθε χρόνο. 

«Το νερό ανέβηκε στο ενάμιση μετρό και μου τα κατέστρεψε όλα μέσα στο υπόγειο. Η ζημιά μου είναι τουλάχιστον 5.000 ευρώ», είπε αναστατωμένος στο protothema.gr ο κ. Χάρης και συνέχισε: «Όταν έγινε το ατύχημα, το αυτοκίνητο του ανθρώπου δίπλωσε από το νερό και έφραξε τον δρόμο, το νερό φούσκωσε και παρέσυρε όλα στο πέρασμά του».

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε χθες στο Μενίδι ήταν και το γεγονός ότι το όχημα της πυροσβεστικής που έσπευσε στην περιοχή για την άντληση των υδάτων είχε χαλάσει και δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει τους κατοίκους της περιοχής, αναγκάζοντας τους να ζητήσουν βοήθεια από έναν ιδιώτη.



Ο κ. Γιώργος, ο οποίος διατηρεί ψιλικατζίδικο στην γειτονιά όπου έχασε τη ζωή του ο 40χρονος, τονίζει πως το φαινόμενο αυτό είναι συνηθισμένο και ότι οι κάτοικοι της περιοχής «πάντα παίρνουν τα μέτρα τους». Ωστόσο,  η χθεσινή νεροποντή «ήταν το κάτι άλλο».

«Το νερό μετακίνησε το ψυγείο των παγωτών, μπήκε στο μαγαζί μου και κατέστρεψε το υπόγειο μου. Όλη η περιοχή πλημμύρισε» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γιώργος, ο οποίος ήταν και αυτόπτης μάρτυρας της χθεσινής τραγωδίας.



«Το νερό ερχόταν από την πάνω μεριά και παρέσυρε το αυτοκίνητο και το δίπλωσε. Οι άνθρωποι στο κόκκινο αμάξι φώναζαν βοήθεια και κατάφεραν και βγήκαν, αλλά τους παρέσυρε. Τον άνδρα τον παρέσυρε κάτω από τις ρόδες του φορτηγού και την μητέρα του την πήγε 40 μέτρα μακριά και για αυτό γλίτωσε. Το νερό εκείνη την στιγμή ήταν στο 1,5 μετρό. Το παλικάρι το έβγαλε έξω ένας γείτονας και το νερό του έφτανε στην μέση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος.















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης