Την θέση του Πλατινί στην UEFA παίρνει ο Ισπανός Ανχελ Μαρία Βιγιάρ

Την θέση του Πλατινί στην UEFA παίρνει ο Ισπανός Ανχελ Μαρία Βιγιάρ

Θα τον αντικαθιστά σε όλες τις αποφάσεις και τις τρέχουσες υποχρεώσεις του, όχι όμως και στην προεδρία της UEFA για τους τρεις μήνες που βρίσκεται σε υποχρεωτική αναστολή η θητεία του Πλατινί

Την θέση του Πλατινί στην UEFA παίρνει ο Ισπανός Ανχελ Μαρία Βιγιάρ
Σε μία απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα το απόγευμα, ο Μισέλ Πλατινί συμφώνησε να πάρει την θέση του ο Ισπανός Άνχελ Μαρία Βιγιάρ για τους τρεις μήνες στους οποίους ο Γάλλος βρίσκεται έκπτωτος από τα καθήκοντά του στην UEFA.

H απόφαση πάρθηκε σε ένα συμβούλιο των 54 μελών της Ομοσπονδίας σήμερα το απόγευμα, βάζοντας τον Ισπανό αντιπρόεδρο στην θέση του Πλατινί σε ότι αφορά τα διαδικαστικά του καθήκοντα και την διεκπεραίωση των τρεχουσών υποθέσεων. Όχι όμως και στην προεδρία, την οποία, παρά τα όσα έχουν γίνει εξακολουθεί να κρατά ο ίδιος ο Πλατινί, μαζί και με τον ρόλο του συμβούλου προς τον Ισπανό.

Κλείσιμο
Μέλος του ΔΣ της UEFA από το 1992, ο Βιγιάρ είναι ο πρώτος Ισπανός ο οποίος βρίσκεται επικεφαλής του Οργανισμού του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου. Και είναι επίσης η πρώτη φορά που ένας Ισπανός βρίσκεται σε μια τέτοια υψηλή θέση στον κόσμο των σπορ μετά τον Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ που ήταν για χρόνια πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο ίδιος υπήξε πρόεδρος της Ισπανικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από το 1988, και έμεινε πάντα πιστός σε κάθε πρόεδρο της UEFA. Είναι επίσης και αντιπρόεδρος της FIFA από το 2000. Το ενδιαφέρον με την περίπτωσή του είναι ότι και ο ίδιος εμπλέκεται σε έρευνες που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο ανατέθηκαν τα μουντιάλ στην Ρωσία και το Κατάρ, ενώ παράλληλα έχει αρνηθεί να παρουσιαστεί στην επιτροπή της FIFA να καταθέσει για αυτές τις υποθέσεις.

Ο Πλατινί δεν παραβρέθηκε στην σημερινή συνεδρίαση, ύστερα από την απαγόρευση της επιτροπής της FIFA να του απαγορεύσει να έχει οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετικά με το ποδόσφαιρο για 90 ημέρες. Και μέχρι να ξεκαθαρίσει τι πραγματικά έχει γίνει με το 1,8 εκατομμύρια δολάρια αλλά και τις στενές σχέσεις με τον Σεπ Μπλάτερ ο οποίος κατηγορείται και αυτός για μια σειρά παρατυπιών και κακοδιαχείρησης στην λειτουργία της FIFA. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης