Πτολεμαΐδα: Καλλιεργούσε κάνναβη σε εργαστήριο υδροπονικής στο σπίτι του

Πτολεμαΐδα: Καλλιεργούσε κάνναβη σε εργαστήριο υδροπονικής στο σπίτι του

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο σπίτι του, είχε εγκαταστήσει ένα πλήρες σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας εξασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες φωτισμού και θερμότητας με τεχνητά μέσα και χημικά λιπάσματα.

Πτολεμαΐδα: Καλλιεργούσε κάνναβη σε εργαστήριο υδροπονικής στο σπίτι του
Μάταια περίμενε η πελατεία τους έναν 51χρονο Έλληνα και την 46χρονη Ουκρανή σύντροφό του που θα διέθεταν περισσότερα από τρία κιλά κάνναβης, τα μισά από τα οποία προέρχονταν από το εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας που είχαν εγκαταστήσει στο σπίτι του άνδρα σε περιοχή της Πτολεμαΐδας!

Το ζευγάρι εντοπίστηκε να κινείται με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο από τους άνδρες της Ασφαλείας, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί για την επικείμενη μεταφορά ναρκωτικών. Πράγματι, στο όχημα που κατασχέθηκε βρέθηκαν ένα κιλό και 880 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τρία μαχαίρια, ένα σπρέι πιπεριού και μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης taser, ενώ πάνω στους επιβάτες κατασχέθηκαν και 300 ευρώ.

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκε σε κοντινή περιοχή ένα σημείο όπου το ζευγάρι καλλιεργούσε φυτεία κάνναβης, από την οποία είχαν απομείνει τρία δενδρύλλια ύψους 0,60 εκατοστών ως 1,28 μέτρου ενώ άλλοι ένδεκα κορμοί βρέθηκαν απογυμνωμένοι. Στον ίδιο χώρο, κατασχέθηκαν ένα φτυάρι, ένα σκαλιστήρι, ένα δοχείο νερού, φυτοφάρμακα και λιπάσματα.

Το σημαντικό εύρημα, όμως, ήταν αυτό που ανακάλυψαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του 51χρονου. Μέσα σε έναν ειδικά διαμορφωμένος χώρο, είχε εγκαταστήσει ένα πλήρες σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας εξασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες φωτισμού και θερμότητας με τεχνητά μέσα και χημικά λιπάσματα. Εκεί κατασχέθηκαν άλλο ένα κιλό και  469 γραμμάρια ακατέργαστης και τέσσερα γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 347 σπόροι, τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές και τρεις πίπες. 

Οι δράστες είχαν ακόμη στην κατοχή τους δυο πομπούς παρακολούθησης με κάρτες SIM, που ερευνάται πώς και γιατί χρησιμοποιούσαν, έναν ανιχνευτή μετάλλων για τον οποίο εξετάζεται αν χρησιμοποιήθηκε σε παράνομες ανασκαφές, μια σιδερογροθιά, ένα πτυσόμενο μεταλλικό κλομπ, 545 ευρώ και 200 δολάρια. Ο Έλληνας και η αλλοδαπή οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης με κατηγορίες για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης