Αναστασιάδης-Κάμερον: Συζήτηση εφ' όλης της ύλης για το Κυπριακό

Αναστασιάδης-Κάμερον: Συζήτηση εφ' όλης της ύλης για το Κυπριακό

Συγκλίσεις σε σημαντικές παραμέτρους του Κυπριακού διαπιστώθηκαν από κοινού στην σημερινή συνάντηση Κάμερον-Αναστασιάδη στο Λονδίνο

Αναστασιάδης-Κάμερον: Συζήτηση εφ' όλης της ύλης για το Κυπριακό
«Εποικοδομητική» χαρακτήρισε τη συνάντηση του Κύπριου Προέδρου  Νίκου Αναστασιάδη με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον  ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, εξερχόμενος της πρωθυπουργικής κατοικίας στο Λονδίνο.

Η συζήτηση κάλυψε αρχικά τις τελευταίες και αμέσως προσεχείς εξελίξεις στις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού, με τον κ. Κάμερον να συγχαίρει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την προσπάθεια που έχει καταβάλει και την ηγεσία που έχει επιδείξει ώστε να συμβάλλει στην εύρεση βιώσιμης λύσης.

Κλείσιμο
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισήμανε την ανάγκη όπως η Τουρκία διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία.

Συζητήθηκε επίσης η προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, με Αναστασιάδη και Κάμερον να συμφωνούν πως πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των αιτιών που οδηγούν τους πρόσφυγες στο να εγκαταλείπουν τις χώρες τους.

Κοινή προσέγγιση διαπιστώθηκε και επί ορισμένων ζητημάτων που άπτονται των μεταρρυθμίσεων στην ΕΕ που επιδιώκει ο κ. Κάμερον, ενώ στο τραπέζι τέθηκε και το πώς η νοτιοανατολική Μεσόγειος μπορεί να εξελιχθεί σε εναλλακτικό ενεργειακό διάδρομο για την Ευρώπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης