«The longest journey»: Το μεγαλύτερο γκραφίτι στην Κύπρο

«The longest journey»: Το μεγαλύτερο γκραφίτι στην Κύπρο

Το έργο έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά του Παραλιμνίου, δηλαδή τον παραδοσιακό ανεμόμυλο, το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και τον ήλιο που βρίσκεται στην αρχή του γκραφίτι και συμβολίζει την πρώτη ανατολή του ήλιου στην Ευρώπη, η οποία γίνεται στο Κάβο Γκρέκο

«The longest journey»: Το μεγαλύτερο γκραφίτι στην Κύπρο
Το μεγαλύτερο γκραφίτι στην Κύπρο είναι το επονομαζόμενο «πιο μακρύ ταξίδι, The Longest Journey» και βρίσκεται στον μεγάλο τοίχο που υπάρχει στην δεξιά πλευρά του δρόμου πηγαίνοντας προς το Παραλίμνι της Κύπρου.  Το γκραφίτι αποφσίστηκε να γίνει από το Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Παραλιμνίου και δημιουργός και εκτελεστής του είναι ο καλλιτέχνης Αχιλλέας Μιχαηλίδης άλλως «Paparazzi».

Οπως εξήγησε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Παραλιμνίου Χρίστος Φαρκωνής «το έργο κυριολεκτικά έπιασε απόλυτα το νόημα που θέλαμε να δώσουμε στο συγκεκριμένο έργο και κατάφερε να αποδώσει στον άλλοτε άχρωμο, άοσμο και μουντό τοίχο, αυτό ακριβώς που θέλαμε να έχει, δηλαδή πολλά έντονα χρώματα, μια νότα δροσιάς, ζωντάνια, νεανικότητα, μπόλικη θάλασσα αλλά και παραλία».

Κλείσιμο
Πρόσθεσε ότι «το νόημα του γκραφίτι είναι ακριβώς η πρώτη εικόνα που αποκομίζει ο επισκέπτης μπαίνοντας στο Παραλίμνι και το καλωσόρισμα που δέχεται από το Δήμο μας. Το έργο έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά του Παραλιμνίου, δηλαδή τον παραδοσιακό ανεμόμυλο, το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και τον ήλιο που βρίσκεται στην αρχή του γκραφίτι και συμβολίζει την πρώτη ανατολή του ήλιου στην Ευρώπη, η οποία γίνεται στο Κάβο Γκρέκο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης