Άστατος και σήμερα ο καιρός - Προβλήματα σε όλη τη χώρα από τα χθεσινά μπουρίνια

Άστατος και σήμερα ο καιρός - Προβλήματα σε όλη τη χώρα από τα χθεσινά μπουρίνια

Βροχές ή καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι και ιδιαίτερα στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο, σε νησιωτικές περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου, στο Κεντρικό Ιόνιο και στην Κρήτη

Άστατος και σήμερα ο καιρός - Προβλήματα σε όλη τη χώρα από τα χθεσινά μπουρίνια
Άστατος αναμένεται να είναι και σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές ή καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι και ιδιαίτερα στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο, σε νησιωτικές περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου, στο Κεντρικό Ιόνιο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι και πάλι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 35 στην Κεντρική Ελλάδα, από 22 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 22 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 22 έως 35 στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 22 έως 32 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Κλείσιμο
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια και δυτικά κατά τόπους σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν τοπικά σε θυελλώδεις 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα νοτιότερα τμήματα του Αιγαίου όπου θα επικρατήσουν ασθενείς έως μέτριοι δυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, κυρίως μετά το μεσημέρι, με πιθανότητα σποραδικών βροχών ή καταιγίδων κυρίως στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού, περιμένουμε στην Αττική. Τη νύχτα προς Σάββατο ο καιρός ενδέχεται να παρουσιάσει επιδείνωση. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά δε θα ξεπεράσει του 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι 5 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ με τάσεις περαιτέρω ενίσχυσης αργά το βράδυ.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.

Στο μεταξύ πολλά προβλήματα δημιούργησαν σε όλη τη χώρα τα μπουρίνια που έκαναν την εμφάνισή τους την Πέμπτη. Αργά το βράδυ ήταν τα Δωδεκάνησα αυτά που δέχτηκαν την «επίσκεψη» από τα εποχιακά μπουρίνια και ειδικά η περιοχή της Καλύμνου και της Κω. 

Νωρίτερα, δεκάδες κλήσεις για πτώσεις δένδρων, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις καταπλάκωσαν σταθμευμένα οχήματα δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.



Λόγω της κακοκαιρίας προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, ενώ οι δυνατοί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί το ρεύμα σε περιοχές που βρίσκονται ανατολικά και δυτικά της πόλης.

Συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται στο «πόδι» για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, όπου αυτά παρατηρούνται.

Πάντως, οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» διεξάγονταν κανονικά.

Στη Φλώρινα και την Πτολεμαΐδα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις, για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα και αποθήκες. Η νεροποντή, στις δύο αυτές πόλεις, συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους, οδηγώντας παράλληλα σε «βουτιά» τον υδράργυρο.



Σε περιοχές της Καστοριάς έπεσε χαλάζι προκαλώντας ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, ενώ στην επαρχία Εορδαίας Κοζάνης σημειώθηκαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης.



Στα Ιωάννινα, το χαλάζι που πέφτει σε μέγεθος φουντουκιού, «άσπρισε» το κέντρο της πόλης. Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για δένδρα που ξεριζώθηκαν. Στην παλιά πόλη, στην οδό Αγίου Νικολάου, δένδρο που έπεσε λόγω των δυνατών ανέμων, καταπλάκωσε 4 αυτοκίνητα.



Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν σε αρκετές περιοχές της πόλης του Αγρινίου. Συγκεκριμένα από την δυνατή νεροποντή που συνοδεύτηκε και από ισχυρούς ανέμους την Τετάρτη, ξηλώθηκαν τέντες και πινακίδες και προσγειώθηκαν στην μέση του δρόμου, ενώ από πτώσεις κλαδιών και άλλων αντικειμένων προκλήθηκαν μικροζημιές σε σταθμευμένα οχήματα. Πολλά τα προβλήματα που σημειώθηκαν και σε σπίτια, καταστήματα και αποθήκες από πλημμύρες.

Εικόνες «βιβλικής» καταστροφής από το ξαφνικό μπουρίνι και στο Νέο Σκοπό Σερρών, όπου έπεσε δυνατό χαλάζι, ενώ έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης