Στην Κύπρο το αρματαγωγό «Ικαρία» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού

Στην Κύπρο το αρματαγωγό «Ικαρία» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού

Το εκπαιδευτικό πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι μέχρι το Σάββατο 25 Ιουλίου, ενώ αύριο το κοινό θα μπορεί να το επισκεφθεί

Στην Κύπρο το αρματαγωγό «Ικαρία» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού
Στο λιμάνι Λεμεσού στην Κύπρο βρίσκεται το αρματαγωγό του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Ικαρία», το οποίο πραγματοποιεί τον ετήσιο εκπαιδευτικό πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.
 
Ο κυβερνήτης αντιπλοίαρχος Ιωάννης Καρατζάς, ανέφερε πως «ήρθαμε να επισκεφθούμε την Κύπρο σαν πρώτο σταθμό, γιατί θέλουμε να δούμε πρώτα τους αδελφούς μας τους Κύπριους και μετά να συνεχίσουμε το ταξίδι μας για τα υπόλοιπα λιμάνια».

Κλείσιμο
«Εδώ και πολλά χρόνια η Σχολή έχει τη χαρά να φιλοξενεί και Κύπριους μαθητές και σε αυτό το ταξίδι έχουμε 10 περίπου Κύπριους μαθητές, σε σύνολο 120 ναυτικών δοκίμων», συνέχισε και πρόσθεσε ότι η επίσκεψη στους λιμένες είναι ένα διάλειμμα για τους ναυτικούς δόκιμους, μετά από συνεχή ναυτική εκπαίδευση εν πλω.

Το εκπαιδευτικό πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι μέχρι το Σάββατο 25 Ιουλίου, ενώ αύριο το κοινό θα μπορεί να το επισκεφθεί.

Ο Αντιπλοίαρχος Ιωάννης Καρατζάς  έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την Κύπρο, καθώς ζούσε με την οικογένεια του στον κατεχόμενο σήμερα Καραβά όταν ξέσπασε η τουρκική εισβολή και αναγκάστηκε ακολούθως να εγκαταλείψει το νησί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης