Κάνουν ταβέρνα το σπίτι της Τιτίνας Λοϊζίδου στα Κατεχόμενα

Κάνουν ταβέρνα το σπίτι της Τιτίνας Λοϊζίδου στα Κατεχόμενα

Το κατέχει παράνομα μια τουρκική τουριστική εταιρεία ανάπτυξης

Κάνουν ταβέρνα το σπίτι της Τιτίνας Λοϊζίδου στα Κατεχόμενα
Σε ταβέρνα θα μετατραπεί το σπίτι της ελληνοκύπριας Τιτίνας Λοϊζίδου στην Κερύνεια, το οποίο παράνομα κατέχει μια τουρκική τουριστική εταιρεία ανάπτυξης, η Μαβί Ντορούκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας “Κίπρις”, ο Κεμάλ Χιφζίογλου, ιδιοκτήτης της εταιρείας και “προσωρινός κάτοικος” στην οικία, όπως αναφέρεται, δήλωσε στην εφημερίδα ότι μέχρι σήμερα έχει ξοδέψει 3 εκατ. δολάρια για την αποκατάσταση του σπιτιού και σκοπεύει να ξοδέψει άλλα 1,5 εκατ. δολάρια.

Κλείσιμο
Πρόσθεσε ότι συγγενείς της κυρίας Λοϊζίδου επισκέφθηκαν το σπίτι την περασμένη εβδομάδα, είδαν τις εργασίες που γίνονται και τον ευχαρίστησαν για την επένδυση που κάνει. Τα χρήματα, διευκρίνισε, που έχει ξοδέψει προέρχονται από ιδίους πόρους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η οικία της Τιτίνας Λοϊζίδου στη κατεχόμενη Κερύνεια παραμένει ιδιοκτησία της σύμφωνα με το ΕΔΑΔ, το οποίο είχε καταδικάσει την Τουρκία για την απώλεια χρήσης λόγω της κατοχής. Μάλιστα η Τουρκία αν και είχε καταδικαστεί για να καταβάλει αποζημίωση στη Τιτίνα Λοϊζίδου το 1998, την κατέβαλε το 2003. Η αποζημίωση ανήλθε στο 1.300.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης