ΕΟΠΥΥ: Δεκτές μόνο ηλεκτρονικές γνωματεύσεις για αναλώσιμο υγειονομικό υλικό

ΕΟΠΥΥ: Δεκτές μόνο ηλεκτρονικές γνωματεύσεις για αναλώσιμο υγειονομικό υλικό

H διοίκηση του Οργανισμού γνωστοποιεί ότι από τις 15 Ιουλίου δεν θα γίνονται δεκτές χειρόγραφες γνωματεύσεις για τα επιθέματα κατακλίσεων

ΕΟΠΥΥ: Δεκτές μόνο ηλεκτρονικές γνωματεύσεις για αναλώσιμο υγειονομικό υλικό
Μόνο ηλεκτρονικές γνωματεύσεις θα δέχεται ο ΕΟΠΥΥ από την ερχόμενη εβδομάδα για την παροχή και αποζημίωση αναλώσιμου υγειονομικού υλικού που αφορά σε επιθέματα κατακλίσεων.
 
Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Οργανισμού γνωστοποιεί στους γιατρούς ότι πρέπει να εγγραφούν στο σύστημα αλλά και τους ασφαλισμένους ότι από την Τετάρτη, 15 Ιουλίου δεν θα γίνονται δεκτές χειρόγραφες γνωματεύσεις για τα επιθέματα κατακλίσεων. Μάλιστα, ζητεί από τους γιατρούς που συνταγογραφούν να συμπληρώνουν πρόσθετη ηλεκτρονική φόρμα με επισυναπτόμενη εικόνα του έλκους του ασθενή για την έγκριση της γνωμάτευσης.
 
Κλείσιμο
Σύμφωνα με στελέχη του Οργανισμού, τα επιθέματα κατακλίσεων κοστίζουν περίπου 25 εκατ. ευρώ τον χρόνο για τους ασφαλισμένους. Πρόκειται για αναλώσιμο υλικό που χορηγείται για την αντιμετώπιση έλκους (πληγής) σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα, διαταραχή θρέψης, βαριά αναιμία, σε χρόνιους αναπνευστικούς ασθενείς, καρκινοπαθείς, διαβητικούς, ορθοπεδικούς ασθενείς με κατάγματα λεκάνης, σπονδυλικής στήλης και κάτω άκρων, νευροχειρουργικούς ασθενείς σε ακινησία, τετραπληγικούς, παραπληγικούς ασθενείς.
 
Εγγραφή των γιατρών στο σύστημα
 

Ο ΕΟΠΥΥ υπενθυμίζει στους  γιατρούς ότι  έχουν υποχρέωση να εγγραφούν στο σχετικό σύστημα έκδοσης ηλεκτρονικών γνωματεύσεων προκειμένου να καταχωρούν τις αντίστοιχες Γνωματεύσεις. Η διαδικασία γίνεται από κάθε γιατρό μέσω του site του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr, επιλογή: Εφαρμογές / Ιατρικές Υπηρεσίες).
 
Σταδιακά, όλοι οι γιατροί, ανά ειδικότητα, θα συνδέονται στην εφαρμογή «Γνωματεύσεις Παροχών ΕΚΠΥ» στην παραπάνω διεύθυνση, με τους κωδικούς, που διαθέτουν και θα εκδίδουν γνωματεύσεις για τις παροχές που αποζημιώνει ο Οργανισμός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης