Τα ξίφη στους νέους και νέες σημαιοφόρους επέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε απόψε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν 55 νέοι σημαιοφόροι ανάμεσα τους 6 γυναίκες, εκ των οποίων 40 είναι μάχιμοι και 15 μηχανικοί. Μεταξύ των νέων σημαιοφόρων 2 είναι από την Κύπρο και 2 από τη Λιβύη.
Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, εκπρόσωποι κομμάτων, η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και συγγενείς και φίλοι των νεοορκισθέντων.
Σε μια εποχή που όλα τρέχουν, πιέζουν και μικραίνουν, θα ήθελες να υπάρχουν κάποιες μικρές απολαύσεις που θα μπορείς να τις απολαμβάνεις λίγο περισσότερο, όπως τη νέα ΙΟΝ Σοκοφρέτα Double Choco