Σύγκεντρωση διαμαρτυρίας στην Αμυγδαλέζα για την παγκόσμια ημέρα προσφύγων

Σύγκεντρωση διαμαρτυρίας στην Αμυγδαλέζα για την παγκόσμια ημέρα προσφύγων

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τους μετανάστες που κρατούνται στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ακαδημία της αστυνομίας - Στο κέντρο βρίσκονται 400 με 500 άτομα

Σύγκεντρωση διαμαρτυρίας στην Αμυγδαλέζα για την παγκόσμια ημέρα προσφύγων
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή τη έξω απο την Αμυγδαλεζα μέλη της Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό και αντεξουσιαστές.

Οι συγκεντρωμένοι με αφορμή την παγκόσμια ημέρα προσφύγων ζητούν απο την κυβέρνηση καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στη χώρα για τους μετανάστες, ενώ παράλληλα απαιτούν να κλείσουν τα κέντρα κράτησης που φιλοξενούν εκατοντάδες πρόσφυγες. 

Κλείσιμο
Μια πενταμελης ομάδα παρέδωσε πριν λίγη ώρα ψήφισμα προς των υπεύθυνο των αστυνομικών δυνάμεων ενώ δεκτό έγινε το αίτημά τους προκειμένου αντιπροσωπεία να συναντηθεί με τους μετανάστες που κρατούνται στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ακαδημία της αστυνομίας στην Αμυγδαλεζα.




Σύμφωνα με το μέλος της αντιπροσωπείας της πρωτοβουλίας εναντια στα κέντρα κράτησης μεταναστών Αννίτα Καρατζιώτη σήμερα στο κεντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας φιλοξενούνται περίπου 400 εώς 500 άτομα, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι κάποιοι απο ρότα μετανάστες μεταφέρθηκαν στην ακαδημία της αστυνομίας πρόσφατα: «Υπάρχει πολύς κοσμος που μόλις έχει μπει. Κάποια άτομα μεταφέρθηκαν εδώ τις τελευταίες 10 με 15 ημέρες. Υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που βρίσκονται σε διάφορα στρατόπεδα για 15 μήνες, ενώ κάποια άτομα απο αυτά βρίσκονται στα όρια της ενηλικίωσης. Είδα ανθρώπους με προβλήματα υγείας, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Αμυγδαλέζα δεν υπάρχει ψυχίατρος και ψυχολόγος».



Περιμετρικά της σχολής υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.
















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης