ΕΔΕ για τη βράβευση της Χρυσής Αυγής από το νοσοκομείο Κατερίνης

ΕΔΕ για τη βράβευση της Χρυσής Αυγής από το νοσοκομείο Κατερίνης

Το υπουργείο Υγείας καταδίκασε την επιβράβευσή της καθώς πρόσφεραν αίμα υπό  όρους 

ΕΔΕ για τη βράβευση της Χρυσής Αυγής από το νοσοκομείο Κατερίνης
Μολυσματικοί ιοί «απειλητικοί» για την εθελοντική αιμοδοσία εντοπίστηκαν στο νοσοκομείο Κατερίνης, με αφορμή τη βράβευση των Συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών του νομού Πιερίας στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη, καθώς τιμητική πλακέτα για την… αλτρουιστική δράση της και προσφορά της έλαβε μεταξύ άλλων από τη Διοίκηση του γενικού νοσοκομείου Κατερίνης ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών της Χρυσής Αυγής.
 
Η αποκάλυψη της βράβευσης στα μέλη της Χρυσής Αυγής που πρόσφεραν μεν το αίμα αλλά με όρους, και συγκεκριμένα μόνο για Έλληνες, κατέλαβε εξαπίνης τους εκπροσώπους του νοσοκομείου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Βουλής, ενώ το υπουργείο Υγείας, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, καταδίκασε ως απαράδεκτη την επιβράβευση «της ρατσιστικής δράσης της Χρυσής, που δεν έχει καμία σχέση με  την εθελοντική προσφορά».
 
Κλείσιμο
«Ο φασισμός, η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός είναι εξ’ ορισμού αντικρουόμενες έννοιες με τον αλτρουισμό, την προσφορά και την αλληλεγγύη που χαρακτηρίζουν την εθελοντική αιμοδοσία. Οι εθελοντές αιμοδότες προσφέρουν ένα ανεκτίμητο δώρο  ζωής στον συνάνθρωπο ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου, φυλής, θρησκείας ή πεποιθήσεων, ενώ και η διάθεση του αίματος γίνεται στους ασθενείς χωρίς άλλο κριτήριο παρά ιατρικό» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός.
 
Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης κ. Αστέριος Φαρμάκης, αμέσως μόλις αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Πράσινη Πτέρυγα» της Χρυσής Αυγής ζήτησε την ανάκληση του τιμητικού επαίνου και διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για το θέμα.

Επιχειρώντας να εξηγήσει στο υπουργείο Υγείας το ατόπημα στο οποίο υπέπεσε ο κ. Φαρμάκης, αναφέρει σε επιστολή του ότι «οι εθελοντές ξεπερνούσαν τους 150 και οι συλλογικοί φορείς (τοπικά σωματεία και σύλλογοι) που στηρίζουν χρόνια την εθελοντική αιμοδοσία στο σύνολο του Ν. Πιερίας ξεπερνούσαν τους 50. Δυστυχώς, μέσα στον κατάλογο των εθελοντών αιμοδοτών – φυσικά πρόσωπα- και στον κατάλογο των συλλογικών φορέων «παρεισέφρησε» και το όνομα «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΤΕΡΥΓΑ» της Χρυσής Αυγής, πράγμα που δεν το γνώριζε η Διοίκηση, αλλά το γνώριζαν όμως οι διοργανωτές Υπεύθυνοι του Τμήματος Αιμοδοσίας».
 
Ο διοικητής διαπιστώνει ότι «δυστυχώς τα Δημοκρατικά και Πανανθρώπινα αντανακλαστικά του Τμήματος Αιμοδοσίας χθες δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε απέναντι σ' αυτό το φασιστικό/ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής». Αυτή είναι εγκληματική οργάνωση» και προαναγγέλλει πειθαρχικά μέτρα για τους υπεύθυνους της διοργάνωσης του Τμήματος Αιμοδοσίας.
 
Υπενθυμίζει δε ότι απαγορεύεται η εθελοντική αιμοδοσία εν ονόματι φορέων όπως τα Τμήματα της Χρυσής Αυγής, που φέρουν ιδεολογικά περιτυλίγματα όπως π.χ. «ΑΙΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ» και ζητεί από τους αρμόδιους υπαλλήλους να δέχονται τους εθελοντές αιμοδότες μόνο ως φυσικά πρόσωπα και με την αστυνομική τους ταυτότητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης