Εριχναν φόλες στα σκυλιά για να κλέβουν εξωλέμβιες!

Εριχναν φόλες στα σκυλιά για να κλέβουν εξωλέμβιες!

Η τετραμελής συμμορία των Ρουμάνων που δρούσε τους τελευταίους δύο μήνες σε παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής και της Λάρισας εξαρθρώθηκε από την αστυνομία

Εριχναν φόλες στα σκυλιά για να κλέβουν εξωλέμβιες!
Χτύπησε «κόκκινο» η απανθρωπιά των Ρουμάνων μελών κυκλώματος που χρόνια τώρα κλέβει εξωλέμβιες μηχανές από σκάφη στην Ελλάδα, αφού έφτασαν στο σημείο να ρίχνουν φόλες στους σκύλους – φύλακες των χώρων στάθμευσης ή επισκευής όπου ήταν ελλιμενισμένοι οι στόχοι τους για να μην τους εμποδίσουν!

Η τετραμελής συμμορία που δρούσε τους τελευταίους δύο μήνες σε παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής και της Λάρισας εξαρθρώθηκε από τους άνδρες του αστυνομικού τμήματος Νέων Μουδανιών και στην κατοχή των τεσσάρων δραστών κατασχέθηκε το φαρμακευτικό σκεύασμα με το οποίο δηλητηρίαζαν τα άτυχα σκυλιά. Μαζί, κατασχέθηκαν κενά τιμολόγια αγοράς, ένα αντίγραφο από πιστοποιητικό προδιαγραφών εξωλέμβιου κινητήρα, ένας μεγάλος κόφτης, τέσσερα ζευγάρια γάντια εργασίας και τέσσερα κινητά.

Κλείσιμο
Οι αλλοδαποί , ηλικίας 25, 27, 45 και 46 χρόνων παρακολουθούσαν για λίγες ημέρες τους χώρους, πριν χτυπήσουν μέσα στη νύχτα. Συνολικά, διέπραξαν 20 κλοπές, από τις οποίες οκτώ στην Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής όπου έκλεψαν οκτώ εξωλέμβιες, τρία GPS και τρία βαθύμετρα από οκτώ σκάφη, ενώ άρπαξαν άλλη μια εξωλέμβια μηχανή μεγάλης ιπποδύναμης από σκάφος σταθμευμένο σε παραλιακή περιοχή της Λάρισας. Σε περιφραγμένο χώρο στάθμευσης στο Πόρτο Κουφό της Χαλκιδικής, έκλεψαν άλλες τέσσερις εξωλέμβιες μηχανές και άλλα ηλεκτρονικά εξαρτήματα τεσσάρων σκαφών, ενώ διέρρηξαν και ένα τροχόσπιτο από το οποίο άρπαξαν ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρικά εργαλεία και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Τα κλοπιμαία, η συνολική αξία των φτάνει τα 140.000 ευρώ, τα φόρτωναν σε τρία οχήματα και τα φυγάδευαν στο εξωτερικό με πλαστά τιμολόγια αγοράς. Οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν στα Νέα Μουδανιά ενώ επέβαιναν στα συγκεκριμένα οχήματα, τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς προϊόντων κλοπών. Σε βάρος των τεσσάρων Ρουμάνων ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές και τους  παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες κλοπές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης