Διεκόπη ξανά η δική της ΧΑ - Μιχαλολιάκος, Ζαρούλια κ.α. ζητούν άρση των περιοριστικών όρων

Διεκόπη ξανά η δική της ΧΑ - Μιχαλολιάκος, Ζαρούλια κ.α. ζητούν άρση των περιοριστικών όρων

Για την ερχόμενη Παρασκευή 15 Μαΐου διεκόπη η δίκη  - Αίτημα άρσης των περιοριστικών μέτρων από πλευράς κατηγορουμένων (Νίκος Μιχαλολιάκος, Ελένη Ζαρούλια, Μ.Αρβανίτης, Δ.Κουτσούκης, Γρέγος) 

Διεκόπη ξανά η δική της ΧΑ - Μιχαλολιάκος, Ζαρούλια κ.α. ζητούν άρση των περιοριστικών όρων
Για την ερχόμενη Παρασκευή 15 Μαΐου διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής. 

Έπειτα από σύντομη διακοπή της συνεδρίασης, από την πλευρά των κατηγορουμένων ο Δ. Κουκούτσης, δια του δυνηγόρου του, υπέβαλε αίτημα άρσης των περιοριστικών όρων και κυρίως του όρου του κατ οίκον περιορισμού. 

Κλείσιμο
Ο Μ. Αρβανίτης ζήτησε να αρθεί ο περιοριστικός όρος που του είχε επιβληθεί, σύμφωνα με τον οποίο μπορεί να μιλά για θέματα που αφορούν στη ΧΑ μόνο στη Βουλή.  

«Αυτή τη στιγμή είμαι μισός βουλευτής», είπε ο ίδιος.

Ανάλογο αίτημα υπέβαλε δια του συνηγόρου της και η κατηγορούμενη Ελένη Ζαρούλια στην οποία επίσης είχε επιβληθεί από δικαστικό συμβούλιο ο όρος του περιορισμού κατ οίκον.




Ο κ. Μιχαλόλιας δικηγόρος και αδερφός του Ν. Μιχαλολιάκου ζήτησε για λογαριασμό του αρχηγού της Χ.Α από το δικαστήριο να αντικαταστήσει τους όρους του κατ οίκον περιορισμού.

 Όπως είπε δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του όσο βρίσκεται σε ισχύ ο συγκεκριμένος όρος, ούτε όμως και να έρθει στο δικαστήριο εφόσον το θελήσει.

Άρση των περιοριστικών όρων ζήτησε και η πλευρά του βουλευτή Γρέγου.
 
Ακόμη, αυτεπαγγέλτως διορισμένοι συνήγοροι ζητούν περισσότερο χρόνο από το δικαστήριο ώστε να ενημερωθούν επί της δικογραφίας.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί.

Οσον αφορά το μέρος όπου θα διεξάγεται η δίκη, φαίνεται πως μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είναι στον Κορυδαλλό. Η Πρόεδρος επανέλαβε ότι τα μέλη του δικαστηρίου δεν μπορούν να αποφασίσουν για το θέμα της αίθουσας και παρέπεμψε στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Απόντες οι 40 από τους 69 κατηγορουμένους


Σήμερα η τρίτη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δίκη της ΧΑ, ξεκίνησε με 29 μόνο από τους 69 κατηγορούμενους να είναι παρόντες.

Απόντες ήταν και σήμερα οι.... πρωτοκλασάτοι του εδωλίου, ανάμεσά τους ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, κ.α.

Αντίθετα, παρόντες στο δικαστήριο ήταν σήμερα οι κατηγορούμενοι βουλευτές Αρβανίτης, Κουκούτσης, Ζησιμόπουλος και Μπούκουρας. 

Στο δικαστήριο βρέθηκε και ο Γιώργος Ρουπακιάς,  ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν οι γονείς του αδικοχαμένου μουσικού, φίλοι και συγγενείς του, όπως και άλλα θύματα των εγκληματικών ενεργειών της Χ.Α.

Στην πλειονότητά τους τα μέλη της πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, δεν εμφανίστηκαν στο ακροατήριο, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν να συνδεθούν επικοινωνιακά με τις ανθρωποκτονίες και τα εγκλήματα που τους καταλογίζονται όπως αυτά περιγράφονται στο βούλευμα – «καταπέλτη» του συμβουλίου Εφετών. Αντίθετα, εκπροσωπήθηκαν στο δικαστήριο από τους δικηγόρους τους.


Η οικογένεια Φύσσα δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής σε βάρος του Γιώργου Ρουπακιά και σε βάρος άλλων κατηγορουμένων για τη δολοφονία του μουσικού Παύλου φύσσα, όπως επίσης δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και σε βάρος των κατηγορουμένων μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χ.Α. και των υπολοίπων προσώπων που δικάζονται για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Το λόγο έλαβαν και τα υπόλοιπα θύματα της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής και μέσω των συνηγόρων τους δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής σε βάρος του συνόλου των κατηγορουμένων και  όχι μόνο σε βάρος των πρώην και νυν πρώην βουλευτών.


Η πρόεδρος του δικαστηρίου εκφώνησε τον κατάλογο με τα ονόματα των μαρτύρων, ενώ με τηλεδιάσκεψη εκφωνήθηκαν τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων.

Όπως και στις προηγούμενες δυο συνεδριάσεις οι προστατευόμενοι μάρτυρες εκφωνήθηκαν με κωδικές ονομασίες Α, Β, Γ,Δ, Ε.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου πρώην βουλευτή της ΧΑ Ευσ. Μπούκουρα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εξεταστεί εκ του ....μακρόθεν ο μάρτυρας με την κωδική ονομασία Δ και ζήτησε να έχει φυσική παρουσία στο δικαστήριο.

Στο ακροατήριο αυτεπαγγέλτως διορισθείς δικηγόρος υπέβαλε αίτημα διακοπής της δίκης προκειμένου να ενημερωθεί επί του συνόλου της ογκωδέστατης δικογραφίας.

Στη συνέχεια, τέθηκε εκ νέου θέμα μεταφοράς της αίθουσας με την πρόεδρο του δικαστηρίου να τονίζει ότι το δικαστήριο έχει εκφράσει τη θέση του για το θέμα τη αίθουσας.

Ωστόσο , η πρόεδρος επισήμανε πως το δικαστήριο έχει ενημερωθεί οτι υπάρχει υπό κατασκευή αίθουσα.

Η υπεράσπιση και συγκεκριμένα  ο δικηγόρος Τ. Μιχαλόλιας αδελφός και συνήγορος του Ν. Μιχαλολιάκου, ανέφερε στο δικαστήριο πως γίνονται  διεργασίες για τη μεταφορά της δίκης απουσία των συνηγόρων της υπεράσπισης.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής επισήμαναν ότι οι ίδιοι πήγαν στον υπουργό και του έθεσαν το θέμα. 








































Η αίθουσα
Τώρα σε ό,τι αφορά την αίθουσα χθες Δευτέρα φορείς του Κορυδαλλού, διευθυντές των σχολείων που βρίσκονται δίπλα στη δικαστική αίθουσα, βουλευτές αλλά και συνήγοροι πολιτικής αγωγής συναντήθηκαν με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο και έθεσαν θέμα διεξαγωγής της δίκης σε άλλη αίθουσα και όχι σε αυτή στην οποία διεξάγεται τώρα εντός των φυλακών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναγνώρισε το προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη αίθουσα και ανακοίνωσε ότι έχει δρομολογηθεί η κατασκευή νέας αίθουσας, η οποία θα είναι έτοιμη τον ερχόμενη Σεπτέμβριο. Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε πως εφόσον η πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Μαρία Λεπενιώτη ζητήσει τη μεταφορά της δίκης ο ίδιος είναι έτοιμος να μεριμνήσει για τη μεταφορά σε άλλο χώρο καθώς και για οποιαδήποτε άλλη λύση στο μεσοδιάστημα.

Πάντως από την πλευρά της η πρόεδρος του δικαστηρίου έχει τονίσει πως αν βρεθεί άλλη αίθουσα για να διεξαχθεί η δίκη, τότε το δικαστήριο αμέσως θα μεταφερθεί. Η πρόεδρος άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνονται συνεδριάσεις του δικαστηρίου το Σάββατο ώστε να μην κλείνουν τα σχολεία που βρίσκονται δίπλα από τις φυλακές και δημιουργηθεί πρόβλημα στις εξετάσεις των μαθητών.

 Μάλιστα, ζήτησε από τις αρχές του Κορυδαλλού να προσκομίσουν στο δικαστήριο της ημερομηνίες κατά τις οποίες οι μαθητές θα δίνουν εξετάσεις ώστε να δει τις ημέρες που είναι κενές και κατά τις οποίες θα μπορούσε, όπως είπε, να συνεδριάζει το δικαστήριο.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης