Συμπλοκές έξω από την κυπριακή Βουλή

Συμπλοκές έξω από την κυπριακή Βουλή

Αφορμή η ψήφιση πέντε νόμων που αποτελούν το πλαίσιο αφερεγγυότητας των δανειοληπτών ώστε να εφαρμοσθεί η υπάρχουσα νομοθεσία για εκποιήσεις κατοικιών

Συμπλοκές έξω από την κυπριακή Βουλή
Συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν πριν λίγο έξω από τη Κυπριακή Βουλή. Οι διαδηλωτές απαιτούν από τους βουλευτές να μην προσχωρήσουν στην ψήφιση πέντε νόμων που αποτελούν το πλαίσιο αφερεγγυότητας των δανειοληπτών ώστε να εφαρμοσθεί η υπάρχουσα νομοθεσία για εκποιήσεις κατοικιών.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να μετακινήσουν το προστατευτικό κιγκλίδωμα του δρόμου που τους απέτρεπε να εισέλθουν στο χώρο έξω από τη Βουλή και η Αστυνομία τους απέκρουσε. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν στη συνέχεια ότι δέχθηκαν κτυπήματα από τους αστυνομικούς. Αυτή την ώρα η διαμαρτυρία συνεχίζεται σε τεταμένο κλίμα.

Κλείσιμο


Προηγουμένως, οι διαδηλωτές είχαν ρίξει έξω από την κυπριακή Βουλή ένα ξύλινο ομοίωμα φερέτρου στο οποίο αναγράφετο η ερώτηση: «Θα ψηφίσεις ναι;».

Τα πολιτικά κόμματα πραγματοποιούν από το πρωί διαβουλεύσεις για να υπάρξουν τροποποιήσεις που θα επιτρέψουν την ψήφιση του πλαισίου. Μέχρι πριν από λίγο οι εκτιμήσεις έδειχναν ότι θα υπάρξει ισοψηφία 28 -28, κάτι που σημαίνει απόρριψη του πλαισίου. Ενδεχομένως ο συσχετισμός να αλλάξει υπέρ της έγκρισης των πέντε νόμων.  
 
Το πρωί πραγματοποιήθηκε άλλη εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα λόγω της καθυστέρησης που παρατηρείται στις έρευνες για την κατάρρευση της οικονομίας. Ο γενικός εισαγγελέας δέχθηκε αντιπροσωπεία των διαδηλωτών στην οποία ανέφερε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στη πολυπλοκότητα των υποθέσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης