Εκδήλωση τιμής και μνήμης αφιερωμένη στους μαχητές του Ελληνικού Στρατού

Εκδήλωση τιμής και μνήμης αφιερωμένη στους μαχητές του Ελληνικού Στρατού

74η επέτειος από την ημέρα κήρυξης του πολέμου της ναζιστικής Γερμανίας κατά της Ελλάδας

Εκδήλωση τιμής και μνήμης αφιερωμένη στους μαχητές του Ελληνικού Στρατού
Με αφορμή την 74η επέτειο από την ημέρα κήρυξης του πολέμου της ναζιστικής Γερμανίας κατά της Ελλάδας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, «έδωσαν το παρόν» σε εκδήλωση τιμής και μνήμης αφιερωμένη στους μαχητές του Ελληνικού Στρατού.

Στη εκδήλωση με θέμα «Ιστορική μνήμη – Τεκμηριωμένη ενημέρωση για τις γερμανικές οφειλές», ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για ένα δύσκολο και επώδυνο αγώνα του Ελληνικού λάου, καθώς και ένα υψηλό εθνικό φρόνημα, το φρόνημα του «εν ελευθερία πολιτεύεσθαι», που δεν το παρέδωσε σε καμιά κατοχή. Ένα φρόνημα που όπως τόνισε ο κ. Καμμένος, παίζει ακόμη και σήμερα το δικό του ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις».

Κλείσιμο
Στη συνέχεια, ο κ. Κώστας 'Ησυχος αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, απεύθυνε μήνυμα στον Ελληνικό λαό λέγοντας ότι «μια χώρα που δεν έχει ιστορική μνήμη, δε μπορεί να έχει παρόν και μέλλον». Έτσι, όπως είπε χαρακτηριστικά, όλοι οι παραβρισκόμενοι «αποτελούν μέρος μιας προσπάθειας η οποία θα αναδείξει το δράμα που έζησε αυτός ο λαός σε όλες τις διαστάσεις του, χωρίς κανένα μήνυμα μισαλλοδοξίας προς τον γερμανικό λαό».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «Οι παραδόσεις αυτές ενισχύουν τις σημερινές αντιστάσεις του λαού μας απέναντι στις πρακτικές της ισοπέδωσης και της λιτότητας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης