Λευκωσία: Μικροεπεισόδια έξω από τη Βουλή για τις εκποιήσεις ακινήτων

Λευκωσία: Μικροεπεισόδια έξω από τη Βουλή για τις εκποιήσεις ακινήτων

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» φώναζαν τα περίπου 250 άτομα 

Λευκωσία: Μικροεπεισόδια έξω από τη Βουλή για τις εκποιήσεις ακινήτων
Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα έξω από τη Κυπριακή Βουλή στη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας τεσσάρων οργανώσεων που αντιδρούν στη ψήφιση νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις ακινήτων. Ο νόμος έχει ψηφιστεί αλλά με άλλο νόμο έχει ανασταλεί η εφαρμογή του μέχρι της 17 Απριλίου. Η εφαρμογή του νόμου αποτελεί απαίτηση της τρόικας για να ξεπαγώσει την επόμενη δόση του δανείου προς τη Κύπρο. 

Εκ μέρους του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις η Ευγενία Μωϋσέως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «ο κόσμος είναι οργισμένος σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά γιατί αυτό που πάει να γίνει δεν είναι ότι καλύτερο και αν η Βουλή ψηφίσει το νομοσχέδιο προστατεύει τις τράπεζες και μετά θα ξεκινήσει το ξεσπίτωμα για το οποίο δεν υπάρχει καμιά πολιτική εκ μέρους της Κυβέρνησης για το τι θα απογίνουν οι χιλιάδες των αστέγων».

Κλείσιμο
Στην εκδήλωση ακούγονταν τα συνθήματα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Βουλή ακούστε μας καλά, τα σπίτια μας δεν είναι για τα αρπακτικά», «Δεν τη φέραμε την κρίση εμείς, γιατί να την πληρώσουμε εμείς».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 250 περίπου άτομα, που ανήκουν στο Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις, τον Σύνδεσμο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Κύπρου, την Ενωση Δανειοληπτών «Ευνομία» και τη «Πολιτοφυλακή Κύπρου».

Η αστυνομία είχε αποκλείσει τον δρόμο με ισχυρές δυνάμεις και δεν επέτρεψε την προσέγγιση των διαδηλωτών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης