Θεσσαλονίκη: Συμφωνία για εξοπλισμό με υπόγειους κάδους απορριμάτων

Θεσσαλονίκη: Συμφωνία για εξοπλισμό με υπόγειους κάδους απορριμάτων

Στόχος αυτού του προγράμματος είναι η βελτίωση της υγιεινής και του τρόπου συλλογής απορριμάτων, όπως επίσης και η μείωση του κόστους αποκομιδής τους,

Θεσσαλονίκη: Συμφωνία για εξοπλισμό με υπόγειους κάδους απορριμάτων
Τη λήψη δανείου ύψους 5.240.000 €, με στόχο τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα JESSICA, για την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση συστήματος υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων» ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασής του.

Η συμμετοχή του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης, τη διαχείριση του οποίου έχει αναλάβει η Τράπεζα Πειραιώς για την Κεντρική Μακεδονία, θα είναι 70% του κόστους επένδυσης, που αντιστοιχεί σε ποσό έως 4.580.000 ευρώ, με σταθερό επιτόκιο 2% και διάρκεια αποπληρωμής 15 έτη. 

Κλείσιμο
Η συμμετοχή της Τράπεζας, που θα προκύψει ύστερα από πρόσκληση ενδιαφέροντος, θα είναι 10%, του κόστους επένδυσης, δηλαδή ποσό έως 660.000 ευρώ.

Η διάρκεια αποπληρωμής του θα είναι 15 έτη με σταθερό ή κυμαινόμενο επιτόκιο.

Με την υλοποίηση του έργου, θα διασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων (εύκολη συλλογή και διαλογή στην πηγή, βέλτιστες δυνατές συνθήκες υγιεινής, αναβάθμιση της αστικής εικόνας κλπ).

Παράλληλα, θα επιτευχθεί δραστική μείωση του κόστους αποκομιδής των απορριμμάτων με την εγκατάσταση υπόγειων συστημάτων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης