Ιστορίες αστέγων της Αθήνας που προκαλούν σοκ

Ιστορίες αστέγων της Αθήνας που προκαλούν σοκ

Οδοιπορικό του protothema.gr - Ο άντρας που ζει στα σκαλοπάτια της εκκλησίας στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και η γυναίκα που ζει κάτω από το δρόμο στους Αμπελόκηπους

Ιστορίες αστέγων της Αθήνας που προκαλούν σοκ
Στη σκιά της τραγικής είδησης για τον άτυχο άνδρα που ήταν άστεγος και προσπαθούσε να βρει τρόπο να ζεσταθεί βάζοντας φωτιά σε ένα κάδο με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά οι κουβέρτες του και εκείνος να απανθρακωθεί έρχεται και πάλι στο φως της επικαιρότητας το τραγικό θέμα διαβίωσης αστέγων στην Αθήνα και όχι μόνο.

Το protothema.gr συνάντησε αστέγους οι οποίοι δίνουν τη δική τους μάχη επιβίωσης με κινδύνους να ελλοχεύουν καθημερινά, αλλά με εκείνους -όπως λένε- να προσπαθούν να επιβιώσουν έστω και κάτω από αυτές τις τραγικές συνθήκες. Συναντήσαμε τον Κώστα και την Κατερίνα. Είναι μόνο δύο από τους πολλούς αστέγους των Αθηνών που οι περισσότεροι τους έχουμε συναντήσει.

Κλείσιμο


Με τα έντονα γαλάζια μάτια του, την πραότητά του και την καλοσυνάτη αύρα του ο Κώστας είναι λίγο πολύ γνωστός σε όλους όσους έχουν τύχει να περάσουν για μία βόλτα μέσα στο Σαββατοκύριακο ή και τις καθημερινές για ένα καφέ στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης στην οδό Αιόλου. Είναι ένας απλός καθημερινός άνθρωπος που εδώ και τρία χρόνια είναι άστεγος. Πριν όπως λέει κάτι τέτοιο φάνταζε απλά ως ασύλληπτο σενάριο για εκείνον. Παντρεμένος, ευτυχισμένος με την οικογένεια και τα παιδιά του να είναι η απόλυτη προτεραιότητά του ζούσε καλά.

Θύμα της κρίσης που μαστίζει πολλούς Ελληνες είδε τη ζωή του να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη. Εξηγεί πώς έφτασε σήμερα στο σημείο να φτιάξει ένα αυτοσχέδιο «σπίτι» σε μία γωνιά εκκλησίας και να καταλύει εκεί προκειμένου να κοιμηθεί. Με δύσκολες συνθήκες, με κρύο με πολλή υπομονή όπως ο ίδιος λέει μιλώντας στο protothema.gr. «Είναι δύσκολο και επικίνδυνο να ζεις έτσι αλλά όταν δεν έχεις άλλη επιλογή δε ξέρεις τι να κάνεις, είναι αδιέξοδο», μας λέει.



 Η Κατερίνα είναι άστεγη εδώ και 9 χρόνια, ενώ εδώ και λίγους μήνες ζει κάτω από το δρόμο.  Εργαζόταν με τον πατέρα της στην επιχείρησή του. Για οικογενειακούς  λόγους, όμως, όπως λέει χαρακτηριστικά έχασε τα πάντα. Είναι μάνα και η μοναδική της επιλογή ήταν να βρει αυτό το καταφύγιο κάτω από το δρόμο, προκειμένου να επιβιώσει. 

Με άθλιες συνθήκες κρύο, βροχή προσπαθεί να βρει τρόπο να επιβιώσει. Με χαρτιά που μαζεύει από δω και από κει προσπαθεί να ανάψει φωτιά μπας και καταφέρει λίγο να ζεσταθεί για λίγα λεπτά. Και μετά; Βρίσκει καταφύγιο κάτω από την κουβέρτα της η οποία τις πιο πολλές φορές είναι μούσκεμα από τη βροχή. Τραγική ειρωνεία; Έπεσε θύμα κλοπής από επιτήδειους που όπως η ίδια λέει στο protothema.gr της έκλεψαν τα λιγοστά πράγματα που είχε και δημιούργησε αυτό το ιδιότυπο σπίτι κάτω από τη γη. 

«Δεν είμαι μόνη μου και αυτό είναι πιο τραγικό. Έφτιαξα αυτό το αυτοσχέδιο σπίτι γιατί πρέπει να βρω καταφύγιο και για την κόρη μου. Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο. Ειδικά στις άσχημες καιρικές συνθήκες υποφέρω. Με τόσο κρύο πόσο να αντέξεις. Δε ξέρω τι να κάνω πραγματικά, δε ξέρω πόσο θα αντέξω», λέει στο protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης