Γύθειο: Άρπαζαν την παραγωγή από ξένους ελαιώνες

Γύθειο: Άρπαζαν την παραγωγή από ξένους ελαιώνες

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί δράστες ηλικίας 35 και 23 ετών 

Γύθειο: Άρπαζαν την παραγωγή από ξένους ελαιώνες
Μια από τις συμμορίες που λυμαίνονται την ύπαιθρο κλέβοντας τη γεωργική παραγωγή των αγροτών, εξαρθρώθηκε στο Γύθειο όπου εξιχνιάστηκαν οκτώ κλοπές από αγροκτήματα με δράστες δύο Αλβανούς και ερευνάται αν είχαν διαπράξει και άλλες.

Οι αλλοδαποί ηλικίας 35 και 23 χρόνων, που ήταν εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου, έμπαιναν στα ξένα κτήματα και ράβδιζαν τις ελιές «σηκώνοντας» όλο τον καρπό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, έβρισκαν συσκευασμένα τα προϊόντα που οι ιδιοκτήτες τους προόριζαν να στείλουν σε ελαιοτριβεία! Από τα οκτώ αγροκτήματα που χτύπησαν από τις 21 Δεκεμβρίου ως τις 2 Ιανουαρίου, άρπαξαν περισσότερα από 132 τσουβάλια με ελιές, αγροτικά εργαλεία και σύνεργα για τη συγκομιδή συνολικής αξίας 4.500 ευρώ.

Κλείσιμο
Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν τρία αλυσοπρίονα, 54 τσουβάλια με ελαιόκαρπο, χρήματα, κινητά, διάφορα εργαλεία, ένας λοστός, ένα μαχαίρι και ένα αυτοκίνητο με το οποίο μετέφεραν τη λεία τους. Οι δυο Αλβανοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες κλοπές και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης