Εικόνες… απείρου κάλλους στις όχθες της Παμβώτιδας

Εικόνες… απείρου κάλλους στις όχθες της Παμβώτιδας

Οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις και οι άνεμοι στο Λεκανοπέδιο προκάλεσαν ένα ακόμη πρόβλημα στην λίμνη

Εικόνες… απείρου κάλλους στις όχθες της Παμβώτιδας
Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα της Παμβώτιδας, η οποία σε κάθε εποχή και με ποικίλες αφορμές μετράει τις πληγές της, ως αποτέλεσμα αποκλειστικά της αλόγιστης ανθρώπινης παρέμβασης.

Οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις και οι άνεμοι στο Λεκανοπέδιο προκάλεσαν ένα ακόμη πρόβλημα στην λίμνη, καθώς καλάμια, κορμοί δέντρων και φυσικά αμέτρητα σκουπίδια μαζεύτηκαν στις όχθες της δημιουργώντας ολόκληρους… βούρκους. Ένας τέτοιος δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες κατά μήκος του κρηπιδώματος στο Πάρκο Κατσάρη, προκαλώντας την –δυσάρεστη- έκπληξη των περαστικών.

Κλείσιμο
Βούρκος στο Πάρκο

Σε μία γωνία του κρηπιδώματος στο Πάρκο συσσωρεύτηκαν, σε έκταση πολλών τετραγωνικών μέτρων, φερτά υλικά της λίμνης, καλάμια, χόρτα, ακόμα και επιπλέοντες κορμοί δέντρων.
 Ανάμεσά τους δεκάδες πλαστικά μπουκάλια και άλλα σκουπίδια συμπληρώνουν ένα θέαμα για το οποίο κανείς σ’ αυτήν εδώ την πόλη δεν μπορεί να νιώθει περήφανος. 

Η κακοκαιρία έχει ξεβράσει και σε άλλα σημεία της Παραλιμνίου, από την πλευρά της «Κυρά Φροσύνης» και πέρα, σκουπίδια και καλάμια, δημιουργώντας μικρά έλη τα οποία αμαυρώνουν την εικόνα της Παμβώτιδας στα μάτια ντόπιων και επισκεπτών, προκαλώντας πολύ άσχημες εντυπώσεις σε όλους για την κατάσταση που παρουσιάζουν οι όχθες της.

Να καθαριστεί

Φαινόμενα όπως αυτά δεν μπορεί να παραμένουν έτσι για καιρό. Απαιτείται η άμεση παρέμβαση της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών για το μάζεμα με τα μηχανήματα που διαθέτουν καλαμιών, δέντρων και σκουπιδιών, ώστε να καθαριστούν όσα παρόχθια τμήματα της πόλης έχουν πρόβλημα και να βελτιωθεί η απαράδεκτη αυτή εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα. Οι αρμόδιοι έχουν το λόγο…

www.proinoslogos.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης