Άλλους δυο ιερείς είχε εξαπατήσει το κύκλωμα

Άλλους δυο ιερείς είχε εξαπατήσει το κύκλωμα

Ο ένας κληρικός δεν πείστηκε αλλά ο δεύτερος πήγε στην Αθήνα, όπου οι δράστες τον φιλοξένησαν σε ξενοδοχείο και τον οδήγησαν σε τράπεζα για να τους παραδώσει 10.000 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό ως εγγύηση, όμως, την τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη 

Άλλους δυο ιερείς είχε εξαπατήσει το κύκλωμα
Δεν πρόλαβαν να δημοσιοποιηθούν βάσει  διάταξης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πατρώντα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των τριών απατεώνων που τους τελευταίους έξι μήνες είχαν εξαπατήσει τουλάχιστον 13 ιερείς, και διαλευκάνθηκαν άλλες δύο περιπτώσεις!

Και οι δυο είχαν γίνει στην Πρέβεζα, όπου ένας από τους απατεώνες επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους ιερείς στις 20 και τις 23 Νοεμβρίου, συστήθηκε ως πρωτοσύγκελος της τοπικής Μητρόπολης και τους ζήτησε να πάνε στην Αθήνα με το πρόσχημα ότι θα συναντούσαν κάποιο «πρόσωπο εμπιστοσύνης» που θα τους βοηθούσε στις διαδικασίες αποδέσμευσης των χρηματικών ποσών τα οποία δήθεν έχουν εγκριθεί για οικοδομικές εργασίες στους ναούς τους.

Κλείσιμο
Ο ένας κληρικός δεν πείστηκε αλλά ο δεύτερος πήγε στην Αθήνα, όπου οι δράστες τον φιλοξένησαν σε ξενοδοχείο και τον οδήγησαν σε τράπεζα για να τους παραδώσει 10.000 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό ως εγγύηση! Όμως, την τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη και δεν τους τα έδωσε. Η συμπληρωματική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος των απατεώνων υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών. 

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες που έχουν εξαπατήσει ιερείς στην Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία, τη Μεσσηνία, την Αρκαδία, τα Τρίκαλα, την Κοζάνη, τις Σέρρες και την Πρέβεζα, αποσπώντας τους συνολικά πάνω από 235.000 ευρώ, συνελήφθησαν στις 28 Νοεμβρίου στην Πάτρα, την Αμαλιάδα και την Αγία Βαρβάρα Αττικής και είναι οι:

• Καραγκιόζης Στέφανος του Γεωργίου και της Δήμητρας, που γεννήθηκε στις 25-3-1987 στην Αμαλιάδα Ηλείας, κάτοικο Αμαλιάδας.
• Κουτούλας Νίκος του Χρήστου και της Φρειδερίκης, που γεννήθηκε στις 9-3-1985 στην Αμαλιάδα Ηλείας, κάτοικο Αμαλιάδας.
• Γκαϊτατζής Παναγιώτης του Νικολάου και της Ελευθερίας, που γεννήθηκε στις 14-7-1980 στην Πάτρα, κάτοικο Αμαλιάδας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης