Έστελναν λαθραία φυτοφάρμακα με λεωφορείο

Έστελναν λαθραία φυτοφάρμακα με λεωφορείο

Πρόκειται για 97 συσκευασίες του εντομοκτόνου ΜΕΤΑΤΕ 90 SP που περιέχει την δραστική ουσία methomyl και άλλες 399 συσκευασίες του εντομοκτόνου ΜΕΤ 90 με την ίδια ουσία, τα οποία είναι παράνομα και κατασχέθηκαν

Έστελναν λαθραία φυτοφάρμακα με λεωφορείο
Οργιάζει το λαθρεμπόριο παράνομων γεωργικών φαρμάκων που εισάγονται στη χώρα από την Αλβανία, ακόμη και με… λεωφορεία, με ασυνόδευτα δέματα των οποίων οι τελικοί παραλήπτες είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν από τις ελληνικές αρχές.

Οι υπάλληλοι του τελωνείου Κακαβιάς που έκαναν έρευνα σε ένα λεωφορείο το οποίο εκτελούσε τακτικό διεθνές δρομολόγιο από την Αλβανία προς την Ελλάδα, εντόπισαν στο χώρο αποσκευών δέματα τα οποία περιείχαν συνολικά 496 συσκευασίες φυτοπροστατευτικού προϊόντος, τα οποία δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας στη χώρα μας.

Κλείσιμο
Πρόκειται για 97 συσκευασίες του εντομοκτόνου ΜΕΤΑΤΕ 90 SP που περιέχει την δραστική ουσία methomyl και άλλες 399 συσκευασίες του εντομοκτόνου ΜΕΤ 90 με την ίδια ουσία, τα οποία είναι παράνομα και κατασχέθηκαν. Για την αποστολή του φορτίου ενημερώθηκαν οι αλβανικές αρχές, ενώ οι ελληνικές προσπαθούν να εξακριβώσουν ποιος θα παραλάμβανε τα επικίνδυνα φυτοφάρμακα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης