Η συγκινητική ιστορία μίας καθαρίστριας από το Περιστέρι που έγινε κοινωνιολόγος

Η συγκινητική ιστορία μίας καθαρίστριας από το Περιστέρι που έγινε κοινωνιολόγος

«Νιώθω τυχερή, ευγνώμων στην οικογένειά μου και χαίρομαι που τα κατάφερα»

 Η συγκινητική ιστορία μίας καθαρίστριας από το Περιστέρι που έγινε κοινωνιολόγος
Η 46χρονη Ευγενία Χατζηπαύλου για πολλά χρόνια κρατούσε σκούπα και έκανε ατελείωτα χιλιόμετρα καθημερινά προκειμένου να καθαρίζει τους δρόμους στο δήμο Περιστερίου.


Κλείσιμο


Σκληρά εργαζόμενη γυναίκα, παντρεμένη και μητέρα τριών αγοριών αποφάσισε να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή της και να δώσει σάρκα και οστά σε μία εκκρεμότητα που είχε με τον εαυτό της, να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο.



Παντρεύτηκε νωρίς στα 19 της χρόνια έγινε κιόλας μητέρα και από κει και πέρα οι ευθύνες της δεν την άφησαν να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της να σπουδάσει. Παρόλα αυτά έκανε μία πολύ ευτυχισμένη οικογένεια και όπως λέει αφού μεγάλωσε πια τα παιδιά της και σε συνεννόηση πάντα με το σύζυγό της πήρε την απόφαση να στρωθεί στη μελέτη και να δώσει εξετάσεις για να μπει στο τμήμα Κοινωνιολογίας που για εκείνη ήταν όνειρο ζωής.




Με ιδιαίτερα μαθήματα από τους γιους της πάλευε μεταξύ δουλειάς και μελέτης σκληρής και τελικά δικαιώθηκε όταν το 2010 μπήκε στο Πανεπιστήμιο και μάλιστα κατακτώντας τη δεύτερη θέση.




Ένα χρόνο μετά βραβεύτηκε από μεγάλο περιοδικό ως γυναίκα της χρονιάς και σήμερα 4 χρόνια μετά ετοιμάζεται να πάρει το πτυχίο της καθώς η ορκωμοσία της είναι τις επόμενες ημέρες. Σήμερα παραμένει εργαζόμενη στο Δήμο αλλά σε άλλο τμήμα στο τμήμα της Βιβλιοθήκης γεγονός που όπως λέει την ευχαριστεί καθώς είναι κοντά στη μεγάλη της αγάπη στα βιβλία.

Μιλά αποκλειστικά στο protothema.gr για όλη αυτή τη πορεία της προς το όνειρο στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους και όλες πως με θέληση όλα κατακτώνται.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης