Πέλλα: Αρχαιοκάπηλος είχε μετατρέψει το σπίτι του σε «μουσείο»

Πέλλα: Αρχαιοκάπηλος είχε μετατρέψει το σπίτι του σε «μουσείο»

Εκτός από τα νομίσματα, τα απολιθώματα και τις μαρμάρινες στήλες, οι αστυνομικοί αποκάλυψαν και ολόκληρο οπλοστάσιο

Πέλλα: Αρχαιοκάπηλος είχε μετατρέψει το σπίτι του σε «μουσείο»
Ο απέραντος αρχαιολογικός χώρος της Πέλλας προσέφερε ευρύ πεδίο δράσης σε έναν
51χρονο αρχαιοκάπηλο που συνελήφθη μετά την περιπετειώδη ακινητοποίησή του από αστυνομικούς της Ασφάλειας, στους οποίους προέβαλε αντίσταση και αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο. Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το σπίτι του, διαπίστωσαν ότι το είχε μετατρέψει σε... μουσείο και αποθήκη όπλων.

Μέσα, βρέθηκαν 12 γυάλινες προθήκες με 889 νομίσματα της ελληνιστικής, ρωμαϊκής και βυζαντινής περιόδου και ένα τμήμα ενεπίγραφης μαρμάρινης στήλης με ανάγλυφη αναπαράσταση ιππέα, αλλά και μια προθήκη με 109 τμήματα απολιθωμένων δοντιών ζώου, 15 τμήματα οστών και ένα τμήμα από γνάθο ζώων, μια βαλίτσα με 62 απολιθωμένα τμήματα οστών και ένα απολιθωμένο κέρατο ζώου, που πιθανότατα προέρχονται από την παλαιοζωική εποχή! Μαζί με αυτά, βρέθηκαν μια αρχαιολογική σκαπάνη και ένας ανιχνευτής μετάλλων με τα οποία τα είχε φέρει στο φως. Όλα τα ευρήματα εστάλησαν στην αρμόδια αρχαιολογική και παλαιοντολογική υπηρεσία για εξέταση. 
Κλείσιμο



Σε άλλα δωμάτια του σπιτιού βρέθηκε το οπλοστάσιο του δράστη, που αποτελούνταν από ένα αυτόματο τυφέκιο με τρεις κενούς γεμιστήρες, ένα κυνηγετικό τυφέκιο με ενσωματωμένη διόπτρα και δίποδο στήριξης μαζί με 138 φυσίγγια των 7,9 mm, άλλα δυο κυνηγητικά όπλα από τα οποία ένα μονόκαννο και ένα με ενσωματωμένο λέιζερ και 314 φυσίγγια, δύο κενοί γεμιστήρες, δυο καραμπίνες -η μία με κομμένη κάννη, δυο πιστόλια με τρεις γεμιστήρες και δύο φυσίγγια, 874 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δυο βαλλίστρες και δυο τόξα σε θήκες με 69 βέλη, έξι ξίφη και εννέα ξιφίδια, δυο ζευγάρια ξιφίδια τύπου τρίαινας, τέσσερα τσεκούρια, ένα δόρυ, τρεις σπάθες, ένα δρεπάνι, πέντε ζευγάρια κλομπ ενωμένα με αλυσίδα, άλλα πέντε κλομπ από τα οποία το ένα μετατρέπεται σε ξίφος, τρία κλομπ μάχης με προσαρμοσμένη μεταλλική μπάλα, επτά μαχαίρια, τρία ζευγάρια χειροπέδες, τρεις σιδερογροθιές, 51 μεταλλικά αστεράκια τύπου νίντζα σε δυο ξύλινες τάβλες, οκτώ ξιφίδια, ένα στυλό- ξιφίδιο, τρεις σιδερολαβές μάχης, 15 μύτες βέλους και μια διόπτρα πολεμικού τυφεκίου! 



Τα πυροβόλα εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι ο δράστης είχε εμπλακεί και σε άλλες παρανομίες, μια και στο σπίτι του κατασχέθηκαν μια κουκούλα full face, μια περούκα και ένα ψεύτικο αυτοκόλλητο μουστάκι, μαζί με 9.100 ευρώ και ένα μπλοκ με ιδιόχειρες σημειώσεις οι οποίες εξετάζονται εξονυχιστικά. Ο 51χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας με κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή, παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και απείθεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης