Κύπρος: Τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα εκμετάλλευσης παιδιών μέσω διαδικτύου

Κύπρος: Τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα εκμετάλλευσης παιδιών μέσω διαδικτύου

Από 23 υποθέσεις όλο το 2013 έφτασαν τις 60 μόνο το πρώτο εννιάμηνο του 2014

Κύπρος: Τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα εκμετάλλευσης παιδιών μέσω διαδικτύου
Ραγδαία έξαρση σημειώνουν στη Κύπρο τα αδικήματα εκμετάλλευσης παιδιών μέσω διαδικτύου, καθώς από 23 υποθέσεις που καταγράφηκαν το 2013, μέχρι στιγμής στο 2014 καταγράφηκαν 60. Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά, τονίζοντας την ανάγκη ενημέρωσης και διαφώτισης των γονιών.

Σε δηλώσεις της μετά τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα του σύγχρονου ηλεκτρονικού διαδικτυακού περιβάλλοντος και οι επιπτώσεις του στα παιδιά, είπε αρχικά πως παρά το ότι δεν μπορούμε να δαιμονοποιούμε το διαδίκτυο οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί και διαρκώς αυξανόμενοι, καθώς ο χρόνος χρήσης του διαδικτύου από τα παιδιά αυξάνεται ραγδαία. Όπως είπε, σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα του 2010, τα παιδιά χρησιμοποιούν το διαδίκτυο κατά μέσο όρο για 90 λεπτά την ημέρα.

Κλείσιμο
Η κ. Κουρσουμπά είπε πως σήμερα γίνονται ορισμένα προγράμματα ενημέρωσης και διαφώτισης, ωστόσο αυτά δεν είναι γνωστά στους γονείς. Επομένως, συνέχισε, πρέπει να γίνει περαιτέρω επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση.
   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης