Νάρκες ακόμη και σε παραλίες βρήκαν οι ναρκαλιευτές του στρατού
Δείτε φωτογραφίες - Εξουδετέρωσαν βλήματα σε Ίο, κύθνο, Θήβα και Δομοκό οι άντρες του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς – Βρήκαν αντιαρματική νάρκη σε οπλισμένη κατάσταση
Η εξουδετέρωση νάρκης δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Για αυτό το λόγο οι επιχειρήσεις του τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) είναι εξαιρετικής σημασίας και οι ναρκαλιευτές του στρατού «καθαρίζουν» περιοχές που έχουν «μολυνθεί» από νάρκες και στρατιωτικά πυρομαχικά. Μάλιστα ορισμένες φορές οι νάρκες που βρίσκουν είναι σε οπλισμένη κατάσταση, θέτοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο, όπως αυτή που εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες στο νησί της Ίου.
Το ΤΕΝΞ, το οποίο αποναρκοθετεί από το 1954 εκτάσεις σε όλα σχεδόν τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου βρέθηκε στην Κύθνο, στην Ίο, στη Θήβα και στη Δομοκό.
Με αιτήσεις ανοιχτές ως τις 25 Ιουλίου, τα «Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας Στέλιος Χατζηιωάννου 2025» αναζητούν καινοτόμες ιδέες. Μη χάσεις την ευκαιρία !
Η ετήσια Έρευνα Scale Up Confidence Survey 2025 της Deloitte αποτυπώνει έναν κλάδο που ωριμάζει, συγκρατεί τη δυναμική του και προσαρμόζεται στις προκλήσεις ενός αβέβαιου περιβάλλοντος.