Ρόδος: Αρχαιοκάπηλος έβρισε αστυνομικούς και έγινε... καπνός

Ρόδος: Αρχαιοκάπηλος έβρισε αστυνομικούς και έγινε... καπνός

Όλα τα αντικείμενα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν σε αρχαιολόγους που θα τα χρονολογήσουν και εξετάζουν την προέλευσή τους

Ρόδος: Αρχαιοκάπηλος έβρισε αστυνομικούς και έγινε... καπνός
Δεν πρόλαβαν ούτε να πλησιάσουν οι άνδρες του αστυνομικού σταθμού Λίνδου στη Ρόδο τον 32χρονο Βρετανό για τον οποίο είχαν δεχθεί καταγγελία ότι είχε στην κατοχή του αρχαία αντικείμενα. Μόλις τους είδε, τους… έβρισε και τράπηκε σε φυγή καταφέρνοντας να εξαφανιστεί.

Η έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, απέδειξε ότι η καταγγελία ήταν βάσιμη. Συνολικά, βρέθηκαν ένα αρχαίο σπαθί με λάμα μήκους 53 εκατοστών, ένα αρχαίο κυρτό μαχαίρι με λάμα μήκους 15 εκατοστών σε θήκη και με ζώνη, ένας πίνακας που περιείχε τρία αρχαία ξιφίδια από ορείχαλκο με ετικέτα με λάμες μήκους 20 εκατοστών, ένας πίνακας που περιείχε ένα αρχαίο μαχαίρι με λάμα μήκους 18 εκατοστών μαζί με θήκη και δύο ράβδους ακονίσματος και ένα αγαλματίδιο.

Κλείσιμο
Όλα τα αντικείμενα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν σε αρχαιολόγους που θα τα χρονολογήσουν και εξετάζουν την προέλευσή τους. Σε βάρος του Βρετανού που κατοικεί μόνιμα στη Λίνδο σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση, απείθεια, οπλοκατοχή και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η έρευνα για τη σύλληψή του βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης