Κρήτη: Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στο Αντισκάρι - Τεράστιες οι καταστροφές

Κρήτη: Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στο Αντισκάρι - Τεράστιες οι καταστροφές

Η μείωση της έντασης των ανέμων αργά τη νύχτα του Σαββάτου βοήθησε στο να περιοριστεί το μεγάλο μέτωπο το οποίο κάποια στιγμή είχει φτάσει να απειλεί και οικισμούς - Αναζητούν δυο άτομα ως υπαιτίους της πυρκαγιάς



Κρήτη: Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στο Αντισκάρι - Τεράστιες οι καταστροφές
Έπειτα από ένα δύσκολο βράδυ συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά στην περιοχή Αντισκάρι του δήμου Φαιστού Ηρακλείου.

Η φωτιά που το Σάββατο ήταν ανεξέλεγκτη, σήμερα, Κυριακή, δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο τα πράγματα μοιάζουν να είναι λίγο καλύτερα.

Κλείσιμο
Το θετικό είναι ότι τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα η ένταση των ανέμων στην περιοχή έχει υποχωρήσει σε μικρό βαθμό.

Αντίθετα η χθεσινή κατάσταση ήταν δραματική, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι έφταναν τα 10 μποφόρ με αποτέλεσμα το μέτωπο της φωτιάς να φύγει από κάθε έλεγχο.

Μάλιστα, το Σάββατο κινδύνευσαν να εγκλωβιστούν οκτώ πυροσβέστες στη φωτιά ενώ στη συνέχεια έγινε έκκληση να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από γειτονικούς οικισμούς.

Στο πέρασμά της η φωτιά έχει κάψει μια κατοικία και έχει αποτεφρώσει δεκάδες στρέμματα γεωργικής έκτασης, βοσκοτόπους και θερμοκήπια, ενώ σήμερα δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα μάλιστα με το e-mesara.gr, έχει καεί το σπίτι ενός Γερμανού, μία αποθήκη, έχουν υποστεί ζημιές θερμοκήπια και έχουν αποτεφρωθεί ζώα.

Στην περιοχή επιχειρεί ισχυρή πυροσβεστική δύναμη που αποτελείται από 44 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 4 πεζοπόρα τμήματα ενώ τις επίγειες δυνάμεις ενισχύουν και σήμερα εναέρια μέσα.






Αναζητούν δύο κατοίκους για υπαίτιους της πυρκαγιάς

Στο πλαίσιο της έρευνας οι αρχές έχουν καταλήξει σε δύο κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι φέρονται να ευθύνονται για την πρόκληση της μεγάλης αυτής πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, ύστερα από τις συντονισμένες ενέργειες των πυροσβεστικών ανακριτικών υπαλλήλων του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Κρήτης, αναζητούνται προς σύλληψη στα πλαίσια του αυτοφώρου από το Α.Τ. Μοιρών, ο ημεδαπός Γ.Κ. κάτοικος Δ.Κ. Αντισκαρίου του Δ. Φαιστού και ο Γ.Κ. κάτοικος Δ.Κ. Αντισκαρίου του Δ. Φαιστού, ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς.

Πηγή: flashnews και cretalive



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης