Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών που «χτυπούσε» σε Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία

Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών που «χτυπούσε» σε Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία

Στα σπίτια τους κατασχέθηκαν ένα κλεμμένο κυνηγετικό όπλο με εννέα φυσίγγια, 807 πακέτα τσιγάρων και 57 πακέτα καπνού, τρεις κροτίδες, διαρρηκτικά εργαλεία, 285 ευρώ και δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα

Οι «ληστές της Δευτέρας» χτύπησαν στην Πτολεμαΐδα 
Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών που «χτυπούσε» σε Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία
Λίγο έλειψε να τραυματιστούν αστυνομικοί της Ασφαλείας Κορίνθου στην προσπάθειά τους να εξαρθρώσουν μια σπείρα αλλοδαπών κακοποιών που είχε διαπράξει 13 κλοπές τον Μάιο σε καταστήματα, περίπτερα, σπίτια και ξενοδοχεία στις περιοχές της Κορινθίας, της Αργολίδας και της Αρκαδίας.

Οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να σταματήσουν για έλεγχο το αυτοκίνητό τους και προσπάθησαν να τους εμβολίσουν, χωρίς ευτυχώς να τα καταφέρουν. Αμέσως μετά, οι δυο επιβάτες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και το έβαλαν στα πόδια, αλλά οι άνδρες της Ασφαλείας ακινητοποίησαν έναν 33χρονο Αλβανό που συνελήφθη και, λίγο αργότερα, τσάκωσαν έναν συνομήλικο ομοεθνή του. Ο τρίτος της σπείρας δεν έχει βρεθεί ακόμη και οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται.

Κλείσιμο
Από την προανάκριση εξιχνιάστηκαν πέντε διαρρήξεις στην Αρκαδία (τρεις στο Κορακοβούνι Αρκαδίας, μια στην οδό Άστρους-Λεωνιδίου, και μια στον Τυρό), έξι στην Αργολίδα (δυο στην Καρυά και από μια σε Αγριλίτσα, Σταθέικα, Χούνη και Λυρκεία) και άλλες δυο στην Κορινθία (στο Ξυλόκαστρο  και το Κιάτο), από τις οποίες οι κακοποιοί άρπαξαν μετρητά, ηλεκτρονικές συσκευές και… τσιγάρα συνολικής αξίας 17.000 ευρώ!

Στα σπίτια τους κατασχέθηκαν ένα κλεμμένο κυνηγετικό όπλο με εννέα φυσίγγια, 807 πακέτα τσιγάρων και 57 πακέτα καπνού, τρεις κροτίδες, διαρρηκτικά εργαλεία, 285 ευρώ και δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξης διακεκριμένες κλοπές, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αντίσταση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τα βεγγαλικά. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες διαρρήξεις ή ληστείες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης